Spelderholtloop 2019: Mooier wordt het niet!

Zondag 20 oktober 2019. Ondanks super snelle tijden op de marathon van Amsterdam vandaag, werden op deze zondag vlakbij Beekbergen ook zeer bijzondere en unieke prestaties neergezet op deze unieke bosloop.

De Spelderholtloop is een hardloopwedstrijd georganiseerd vanuit Parc Spelderholt en in nauwe samenwerking met av’34. De bosloop start vanuit Parc Spelderholt en gaat door een van de mooiste stukken bos om te hardlopen van Nederland.

Ook deze editie weer mooie aantallen deelnemers op de verschillende afstanden. Ook dit jaar kon weer gekozen worden uit 500m of 2km voor iedereen die klein is of hardlopen al spannend genoeg door dit 2km vol te houden. Hardlopers die zich zelf echt durfden te testen kozen ook dit jaar weer voor de 5km of 10km. En lekker relax lopen was er door de hoogte meters in dit parcours natuurlijk niet bij. Iets wat niet iedereen vooraf wist…

Op Parc Spelderholt wonen jongeren met een beperking die hier gedurende een aantal jaren een opleiding krijgen. Een stagebedrijf voor deze jongeren is Decathlon Apeldoorn. En aantal meelopende jongeren die op Parc Spelderholt wonen, waren natuurlijk zeer verheugd dat ook de stagebegeleider van Decathlon Apeldoorn op deze zondag de hardlopende leerlingen kwam aanmoedigen. Op de loopwedstrijd in eigen ’tuin’.

Het parcours op de 5km en 10km was ook dit jaar weer heerlijk zwaar doordat het parcours 100% onverhard is, nergens vlak en een aantal zeer mooie beklimmingen kent. Lopen in het door deze bossen van het Leesten zou iedere hardloper in Nederland een keer moeten ervaren. Voor wie deze editie heeft gemist, volgend jaar nog wellicht weer een kans! Enige tip voor hardlopers die alleen dit gebied gaan verkennen: Blijf ver weg van de hondenuitlaatroute als je niet een hele grootte (niet bange) dierenvriend bent. Tenzij je graag opgejaagd wil worden in je training om in wedstrijden ver boven jezelf uit te kunnen stijgen.

Op de 5km en 10km werd dit jaar bijzonder hard gelopen. Natuurlijk krijgen eindtijden bij deze loop door de beklimmingen een andere dimensie. Maar 5 tot 10 minuten boven je PR lopen is hier heel normaal.

De uitslagen van de snelste lopers op de 5km en 10km in 2019:

Vrouwen 5 KM.  
PlaatsNaamWoonplaats/VerenigingTijd
1Greet VrijbloedIsala ’9625:10
2Andrea van der MeerUgchelen25:10
3Gen WillemsApeldoorn25:10

Mannen 5 KM.  
PlaatsNaamWoonplaats/VerenigingTijd
1Gerben KollaardApeldoorn19:32
2Peter van den HengelDeventer19:43
3Ruben HiddinkAV ’3419:50

Mannen – 10 KM  
PlaatsNaamWoonplaats/VerenigingTijd
1Heiner WardemannEmmerich37:44
2Ruud van der WalAV ’3438:04
3Richard HofmeijerHeerde41:28

Vrouwen, 10 KM  
PlaatsNaamWoonplaats/VerenigingTijd
1Sonja Vesseur-NijenhuisApeldoorn51:05
2Lotte ter VeenKockengen53:47
3Colette KarmanApeldoorn54:25

Wie wil weten hoe makkelijk of moeilijk het echt is op deze loop doet volgend jaar mee of kijkt eens goed naar de foto’s van editie 2019. Foto’s van veel lopers op de 5km en 10km die hardlopend de heuvels hardlopend omhoog gingen zijn te zien via de link: https://photos.app.goo.gl/KDM4YfsAyTVTZ4WZ8

Alle foto’s zijn cc-by-sa, dus vrij te gebruiken!

(c) looopkrant.nl 2019 – CC-BY-SA Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie