abdi

Nederlands record marathon

abdi

Zondag 7 april 2019. Zoals al 39 jaar ook op deze eerste zondag van april de marathon van Rotterdam. Ooit de snelste marathon ter wereld en nog altijd de grootste marathon van Nederland. Temperatuur deze zondag best hoog met 12 graden bij de start om 10.00u in de ochtend. Traditioneel de start met kanon. En het levende monument van Rotterdam nog altijd present…

Lee Towers zingt nog altijd voor iedereen het bekende marathon lied: ” You’ll never walk alone”. Alleen de start bij maakt deze marathon de enige marathon waar het genieten al bij de start begint. Voluit meezingen brengt geluk.

Deze marathon editie met 17 duizend lopers werd voor nederland heel bijzonder. Abdi Nageeye, het loopwonder uit Nederland met Afrikaanse roots, wist het Nederlands record aan te scherpen tot een ongeloofelijke 2.06.18. Een zeer bijzondere tijd waarmee Abdi het marathon lopen in Nederland opnieuw op de kaart zet. Ondanks dat Abdi het podium niet haalde, hij werd ‘slechts’ vierde, was het gat met de nummer een deze dag minder dan drie minuten. De snelle keniaan Marius Kipserem won deze editie in een nieuw parcour record van 2:04:11. Maar terecht ging veel aandacht van de Nederlandse pers uit naar de schitterende tijd van Abdi Nageeye.

Zoeken in het archief vonden wij een mooie foto van Abdi tijdens de 10.000m op de Gouden Spike van 2014. Eens te meer blijkt dus dat een goede basis voor een snelle marathon toch stabiele basis op de baan is.

abdi