The King of London:Eliud Kipchoge

Zondag 28 april 2019. Vandaag marathon D-day in London. Het gevecht Mo Farah tegen Eliud Kipchoge. Zou het dan toch kunnen: Eliud die een marathon niet wint? Verslagen door het Engelse loopwonder?

Nee. Helaas voor Mo Farah, maar Eliud Kipchoge bewees vandaag dat hij letterlijk de het grootste loopwonder sinds de mensheid is. Met een tijd van 2:02:37 over de marathon liep hij de tweede tijd ooit. Alleen hijzelf was ooit sneller. Maar deze tijd in London is historisch snel. Goed nieuws was er voor de Ethiopië, met 2.02.55 liep Mosinet Gremew ook bijzonder sterk. De laatste kilometers waren schitterend om te zien. Voor wie nog eens wil nagenieten:

https://www.youtube.com/watch?v=3JRohiB9a64

De uitslagen van de London 2019 marathon:

Nederlanders in de top 10 waren er helaas niet in deze edite, maar Bashir Abdi uit Belgie liep natuurlijk heel knap naar plaats 7. Onze Abdi zou het natuurlijk niet slecht hebben gedaan in dit veld, maar beter is natuurlijk dat Eliud eindelijk eens naar Rotterdam komt. Altijd snel parcours en gezellige toeschouwers verzekerd. Michel Butter wist het einde in London niet te halen. Het ging lang goed, maar net niet lang genoeg.

Hier onder de mooiste foto van de dag, met een Kipchoge die duidelijk nog energie over heeft!