Oldemeijercross te Hardenberg editie 13

MelchiorpodiumOp zaterdag 21 oktober 2017 heeft de 13de editie van de Oldemeijercross te Hardenberg plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Spurt’88 uit Hardenberg. De Oldemeijercross is de eerste cross van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie, een reeks van vier crossen in het Vechtdal waarbij een deelnemer minimaal driemaal de finishlijn dient te zijn gepasseerd om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Er is een competitie voor de korte en lange cross. Tot de editie 2017/2018 bestond de Run2Day VCC uit 7 crossen met een minimale deelname aan vier crossen om in de competitie te kunnen mededingen.

De VCC behelst vwb de editie 2017/2018 de volgende vier crossen die plaatsvinden op de volgende data:

  • 21-10-2017: Oldemeijercross te Hardenberg
  • 18-11-2017: Zware Dennen Cross te Staphorst
  • 13-11-2018: Zandstuve boslopen te Vroomshoop
  • 17-02-2018: ACO Van Elderen bosloop te Ommen.

Start en finish waren op het terrein van de recreatieplas De Oldemeijer aan de Oldemeijerweg te Hardenberg.

Het geheel onverharde parcours ging over bos- en graspaden en het strand rondom recreatieplas De Oldemeijer. Mul zand op het strand, smalle en soms wat gladde bos- en graspaden en diverse steile klimmetjes kenmerkten deze loodzware cross. De lengte van het ultrazware traject was 3 kilometer.

De Oldemeijer ligt op een open terrein van een circa duizend hectare naald- en loofbos, oorspronkelijk bedoeld voor de houtproductie, rondom Hardenberg. Het werd midden jaren zestig in boswachterij Hardenberg aangelegd, met rondom de plas een strand en in het midden van de plas een klein eiland. De ruim 1000 hectare grote boswachterij Hardenberg ligt ten noorden van het Vechtdal en in de omgeving van de recreatieplas ligt, vooral rond de buurtschap Rheeze, een groot aantal campings. Toeristiche trekpleister recreatieplas De Oldemeijer wordt bij strenge gebruikt om te schaatsen.

Het hardloopevenement werd vocaal en muzikaal omlijst door Running & Sound met speaker Herman Weening uit Emmen. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2016/2017 het eindklassement van onderdeel lange cross in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Deze editie doet de Apeldoornse atleet mee aan het onderdeel korte cross.

Van de Pol liep een gedegen en stabiele race met een doorkomst van 12.10 na drie kilometer en een gerealiseerde eindtijd van 24.24 na zes kilometer. Deze prestatie betekende een klassenzege in de leeftijdscategorie heren veteranen 50+ voor de Apeldoornse atleet en de eerste categoriewinst v.w.b. de competitie van het Run2Day VCC onderdeel korte cross.Van de Pol was tevreden met zijn gerealiseerde prestatie tijdens zijn openingscross welke plaatsvond op een zeer zwaar traject.

Melchiorpodium

Nick Marsman van ACO Van Elderen Ommen won bij de heren de korte cross overall in 21.41 en bij de vrouwen ging Aline Kootstra van ACO Van Elderen Ommen overall met de zege aan de haal in 26.08. De korte cross kende een opkomst van 160 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.spurt88.nl

http://www.vechtdalcrosscompetitie.nl