De Nunspeetse Heideloop

20141004MelchiorStrijdOp 19 augustus 2017 heeft de negende editie van de Nunspeetse Heideloop plaatsgevonden met als organisator de Nunspeetse Vereniging Gemeentebelang. Ieder jaar wordt een gedeelte van de opbrengst aan een organisatie of vereniging met een maatschappelijk doel geschonken. Dit jaar viel de keuze op Dorpsvereniging Vierhouten.

Het programma:

  • 09.30 uur: 5 kilometer
  • 10.30 uur: 15 en 10 kilometer.

Tevens was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeltocht over 25, 15 of 10 kilometer met aanvangstijdstip tussen 08.00 en 10.30 uur. Start en finish waren op de speelweide aan de Stakenbergweg te Nunspeet.

Op de dag van de Nunspeetse Heideloop maakt de schaapskudde van de gemeente Nunspeet plaats voor de mens. Het grotendeels onverharde parcours voer over de Nunspeetse heidevelden rondom de bosrijke omgeving van de Stakenberg. Het traject voer over bos- en zandpaden die soms wat drasserig en blubberig waren vanwege de regenval van de week ervoor. Een geaccidenteerde ronde met vooral over de heide diverse soms lange klimmetjes. Een zeer zware cross met een trailachtig karakter. Bij een temperatuur van circa 18 graden en af en toe wat lichte regenval was het lekker loopweer.

melchior_hoornhorst

 

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2014, 2015 en 2016 de 15 kilometer in respectievelijk 57.30 , 58.22 en 57.05. De Apeldoornse atleet verscheen deze editie wederom aan de start van de 15 kilometer. Van de Pol nestelde zich achter de 10kilometerkopgroep en had bij het spitspunt op circa 5 kilometer een voorsprong van circa 200 meter op de nummer twee Erik Platte uit Doornspijk. Na het passeren van het splitspunt voerde Van de Pol het tempo op en liep steeds verder weg van Platte. Het resulteerde in een overall zege op de langste afstand voor het Apeldoornse loopwonder in een eindtijd van 58.19. Platte werd tweede in 1.02.23.

20161017heideloenen

Het betekende de vierde zege op rij voor Van de Pol op de 15 kilometer van de Nunspeetse Heideloop. Bij de dames pakte Hetty Wierenga-Groen overall de winst op de 15 kilometer in 1.12.35.

Het hardloopevenement kende een totale opkomst van 167 hardlopers en 254 wandelaars.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.nunspeetseheideloop.nl