De Diepe Hel Holterbergloop 2017

Melchior_diepehel2017Op 28 oktober 2017 heeft de 30ste editie van de Diepe Hel Holterbergloop te Holten plaatsgevonden met als organisator Stichting Diepe Hel Holterbergloop in samenwerking met 01events. Een legendarische loop met aantrekkingskracht op alle lopers die niet bang zijn voor een extra uitdaging.

Het programma:

  • 12.00 uur: Sans-online.nl 5 kilometer
  • 12.30 uur: Hemink 10 kilometer
  • 14.15 uur: Tastoe Halve Marathon 21.095 meter
  • 14.30 uur: Rabobank Kidsrun: kinderen 4 tot en met 9 jaar
  • 14.45 uur: Rabobank Kidsrun: kinderen 10 tot en met 15 jaar.

Deelnemers aan de 10 kilometer werden met bussen van Holten naar de startlocatie op de Nijverdalse Berg bij Nijverdal gebracht. De 5 kilometer en de halve marathon startten en finishten aan de Smidsbelt te Holten waar ook de deelnemers aan de 10 kilometer finishten.

Het geheel verharde en geasfalteerde parcours ging vanaf de Nijverdalse Berg middels een lange afdaling naar de 75,6 meter hoge Koningsbelt waar een steile beklimming van 500 meter volgde met kort daarna een snelle afdaling van de Diepe Hel waar deze loop haar naam aan ontleend.  Na een lange passage licht heuvelopwaarts naar de Holterberg volgde als sluitstuk een razendsnelle en lange afdaling van de Holterberg naar de finishlocatie aan de Smidsbelt. Een zeer pittig traject met diverse stevige en lange beklimmingen over de Toeristenweg door de bossen van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug tussen Nijverdal en Holten.

Het Nationaal park Sallandse Heuvelrug is een uniek stukje natuurgebied met grote hoogteverschillen en omvangrijke heidevelden. Het omvat de Haarlerberg,  Noetselerberg, Nijverdalse Berg en Koningsbelt. De Koningsbelt is een 75,5 hoge berg en behoort samen met onder andere de Lemelerberg, de Paasberg en de Braamberg tot de hoogste punten van de provincie Overijssel. De Sallandse Heuvelrug beschikt over de laatste populatie korhoenders van West-Europa.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn werd in 2010, 2011 en 2013 eerste in de leeftijdsklasse H40+ op de 5 EM. In 2014 volgde een tweede stek in dezelfde klasse op dezelfde afstand. Van de Pol werd in 2015 en 2016 respectievelijk tweede en eerste in de klasse H40+ op de 20 kilometer in respectievelijk 1.15.59 en 1.15.24.

Deze editie koos Van de Pol voor het hoofdnummer over 10 kilometer met een sterk internationaal deelnemersveld. De Apeldoornse atleet raffelde de 10 kilometer af in een geregistreerde eindtijd van 36.54 wat een vierde positie in de leeftijdsklasse heren veteranen 50 + betekende. Categoriegenoot Marcel Klamer van LAAC Twente finishde 4 seconden voor Van de Pol.

Melchior_diepehel2017

Bij de heren won de Keniaan Eric Kaptanui de 10 kilometer overall in 28.50 en bij de dames zegevierde Rachel Klamer van LAAC Twente overall in 34.00.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.diepehelholerbergloop.nl