Van Bank tot Bankloop 2017

Melchior_huldigingheerde2017Atletiekvereniging De Gemzen uit Heerde heeft op juli 2017 de 16de editie van de Van Bank tot Bankloop te Heerde georganiseerd. Het doel van de organisatie is het gezond bewegen, met name het ( hard ) lopen, in de wijde regio te promoten. Zij wil dit doen door een kwalitatief goed evenement neer te zetten met veel aandacht voor details.

Het programma van de Bank-tot-bank 2017:

  • 18.10 en 18.20 uur:  500 meter Spikke-Run: kids t/m 8 jaar
  • 18.30 en 18.40 uur: 1000 meter Spikke-Run: kids 9 en 10 jaar
  • 18.50 en 19.00 uur: 1000 meter Spikke-Run: kids 11 en 12 jaar
  • 19.15 uur: 5055 meter
  • 19.20 uur: 10000 meter
  • 19.25 uur: 15000 meter.

Het betrof een geheel verhard golvend parcours dat deels het centrum van Heerde ging, maar grotendeels via fietspaden door het bosrijke buitengebied van Heerde. Na circa 4 kilometer volgde een passage over eenfietspad rondom het Heerderstrand met diverse lichte klimmetjes. Een prachtig parcours door het Veluws landschap met start en finish in het gezellige centrum van Heerde. De loopomstandigheden waren prima. Waar normaal de temperatuur erg hoop kan zijn bij deze Bank-tot-Bank loop, was het tijdens deze editie heerlijk hardloopweer.

Start en finish waren achter De Spikke aan de Stationstraat 8 in Heerde. Speakers van het hardloopevenement waren Jan de Bekker uit Nunspeet en Ronald Nijland. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10 kilometer. Na circa 1 kilometer formeerde zich een kopgroep met Van de Pol, Dennis Koetsier van av’34 te Apeldoorn, Gertjan de Jong van av Athlos te Harderwijk en Ronald Nooteboom uit Apeldoorn.

Van de Pol liep op kop en bepaalde het tempo. Na circa 4 kilometer moesten Koetsier en Nooteboom lossen en op de helft van de race bedroeg de voorsprong op De Jong slechts circa 10 meter. Van de Pol verhoogde zijn tempo in de zesde kilometer en bouwde zijn voorsprong op De Jong geleidelijk aan uit. Uiteindelijk finishte de 50-jarige Apeldoorner overall als eerste in een geregistreerde eindtijd van 36.06. De Jong tweede in 36.38 en Koetsier derde in 36.52. Van de Pol kon tevreden terugblikken op zijn in een second split en nagenoeg geheel solo gelopen race in Heerde.

Melchior_huldigingheerde2017

Bij de dames pakte Fleur Baljet van Horror overall de winst op de 10 kilometer in 38.02.

Het hardloopevenement kende een totale opkomst van ruim 600 deelnemers.

Naschrift redactie:Ook de redactieleden van Loopkrant.nl (Fiona & Maikel) waren present tijdens deze Bank-tot-Bank editie. De Bank tot Bank is een heerlijke hardloopwedstrijd die net niet te massaal is. Voor een zeer schappelijk inschrijfgeld (zelfs bij na-schrijven!) loop je een perfect georganiseerde wedstrijd. Verzorgingsposten onderweg, perfecte verzorging na de finish (water & fruit) en als herinnering voor iedere deelnemer de authentieke Bank-tot-Bank handdoek. Altijd handig voor hardlopers of om de notoire bankzitters thuis mee van de bank te jagen.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.uitslagen.nl

http://www.banktotbank.nl