De derde Hoeve aan de Weglopen te Oude Willem

Melchoir_OudeWillem_startOp 29 juli 2017 heeft de derde Hoeve aan de Weglopen te Oude Willem plaatsgevonden. Het betrof de derde wedstrijd uit een serie vijf die SV Friesland al jaren organiseert.

De start en finish waren vanaf de prachtige en gezellige camping Hoeve aan de Weg te Oude Willem. Het parcours voer door Nationaal Park het Drents-Friese Wold op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland.

Dit natuurreservaat is een van de grootste natuurgebieden van Nederland met een omvang van 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Het karakter van het gebied is in belangrijke mate beinvloedt door de esdorpencultuur. Door eeuwenlange begrazing door schapen en het afsteken van plaggen voor de postalcultuur werden mineralen afgevoerd en verschraalden grote gedeelten van de zure zandgrond. Op die plaatsten ontstonden heidevelden en soms stuifzand. Het Aekingerzand bij Appelscha wordt in de volksmond ook wel “ Kale Duinen “ genoemd. Het Drents-Friese Wold behoort tot de grootste en mooiste natuurgebieden van Europa en is aangewezen als Natura2000gebied.

Het programma:

  • 11.00 uur: 10,3 en 20,6 kilometer
  • 11.05 uur: 8,2 en 16,4 kilometer
  • 11.10 uur: 3 en 6 kilometer.

Melchoir_OudeWillem_start

Het afwisselende parcours voer over asfalt, betonpaden en schelpen-bospaden. Een glooiend traject met lange en lichte beklimmingen en veel vals plat. Deelnemers aan de 20,6 en 16,4 kilometer moesten tweemaal een identieke ronde van respectievelijk 10,3 en 8,2 kilometer afleggen. Met een temperatuur van circa 20 graden en wat motregen was het prima loopweer.

Run2DayDeventertleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn  won in 2016 de twee editie van de Hoeve aan de Weglopen op de afstand 16,4 kilometer in respectievelijk 1.01.15 en 1.02.31. De tweede editie van 2017 leverde een overall winst op voor de Apeldoornse veelloper op de 16,4 kilometer in een eindtijd van 1.03.35. De Apeldoornse atleet liep tijdens de derde editie in 2017 de 10,3 kilometer. De Apeldoorner snelde solo als overall winnaar naar de finish in een geregistreerde eindtijd van 38.25.

Melchior_OudeWillem

Bij de dames zegevierde Linda Bennets van Hurk uit Makkum overall op de 10,3 kilometer in 48.35. Het hardloopevenement kende een totale opkomst van 147 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.svfriesland.nl