Crossen in de lente

melchiorZuidwolde2017Op 6 mei 2017 heeft de vijftiende editie van de Lexis Crossloop te Zuidwolde plaatsgevonden met als organisator Loopgroep Zuidwolde. Het betrof een zware trailachtige cross welke voer geaccidenteerd terrein van het Faliebos. Met een temperatuur van net boven de graden en een zonnetje was het uitstekend loopweer.

Het programma:

  • 12.00 uur: Canicross
  • 13.00 uur: 1250 meter Kidsrun 6 tot en met 9 jaar
  • 13.00 uur: 2500 meter Kidsrun 10 tot en met 12 jaar
  • 13.30 uur: 10000 en 5000 meter.

Start en finish waren bij camping De Entekoele aan de Falieberglaan 5 te Zuidwolde. Het geheel onverharde parcours voer door het bosrijke buitengebied van Zuidwolde. Veel bochten, singletracks, wortelpaden, vals plat en zeer smalle bospaden kenmerkten het 5 kilometer lange traject. De in de streek bekende Falieberg moest van drie kanten worden bedwongen.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn gaf acte de précense op de 10 kilometer. Van de Pol liep mee in de kopgroep van de 5 kilometer met Nick Marsman uit Ommen en Dave Hulsebos uit Zuidwolde. De Apeldoornse atleet bepaalde het tempo en verrichtte het meeste kopwerk. Marsman versnelde in de laatste kilometer en won de 5 kilometer overall. Van de Pol kwam als tweede door en moest de laatste ronde alleen lopen. Na een solo gelopen tweede ronde finishte Van de Pol als eerste overall op de 10 kilometer in een geregistreerde eindtijd van 37.51. Met deze prestatie was de Apeldoorner dik tevreden.

Bij de dames won Eline Zomer uit Hoogeveen overall de langste afstand in 45.24. Voor meer informatie en uitslagen: http://www.loopgroepzuidwolde.nl/crossloop/