Koploop te Amerongen 2017

startkoploop2017Op 13 mei 2017 heeft de Koploop te Amerongen plaatsgevonden met als organisator Roparun Team AMAZING. Het betrof de tweede wedstrijd uit een serie van 4 van het Heuvelrug Loopcircuit. Men dient aan tenminste 3 van de heuvelruglopen te hebben deelgenomen om in de competitie te kunnen mededingen. Het Hevelrug Loopcircuit bestaat uit een aantal zeer mooie en uitdagende hardloopevenementen.

Dit zijn:

  • Jan van de Pol Voorjaarloop op 22 april 2017
  • Ameronger Koploop op 13 mei 2017
  • Cuneraloop te Rhenen op 3 juni 2017
  • Heuvelrugloop te Maarn op 17 juni 2017

Allemaal mooie en gevarieerde parcoursen op prachtige bosrijke locaties binnen de Utrechtse Heuvelrug.

Het programma van de Koploop dit jaar:

  • 13.30 uur: 750 meter Jeugdloop: kinderen 3 t/m 7 jaar
  • 13.30 uur: 1500 meter Jeugdloop: kinderen 8 t/m 12 jaar
  • 14.00 uur: 10000 en 5000 meter.

Start en finish waren bij Workout Amerongen aan de Industrieweg Noord 4C te Amerongen. Het geheel onverharde parcours voer door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Leersum. Het geaccidenteerde traject van bijna 5 kilometer door het Zuijlensteinse Bos kende een hoogteverschil van circa 90 meter. Er waren een tweetal steile en lange beklimmingen van een heuvel van 54 en 59 meter waarbij het steilste stuk een hellingspercentage van 13,5 %. Verder veel vals plat, wortelpaden en diverse klimmetjes. Ofwel:een zeer pittige bergcross.

startkoploop2017

Het voelde klam en broeiierig aan bij een temperatuur van bijna 20 graden en droog weer. De opbrengst van deze loop komt ten goede aan Team Amazing, deelnemer aan de Roparun 2017. De Roparun vinst plaats op 3 – 5 juni en is een non-stop estafetteloop, waarbij teams een sportieve prestatie leveren om geld bij elkaar te brengen voor palliatieve zorg aan mensen met kanker, onder het prachtige motto “ leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven “.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2016 de 10,3km overall in 40.21 en verscheen deze editie wederom aan de start van deze editie iets ingekorte 9,8 kilometer. Na een snelle start positioneerde Van de Pol zich vlak achter categoriegenoot Erwan Pirrou uit Wageningen. De Wageninger wist in de eerste te ontsnappen en bouwde zijn voorsprong uit op Van de Pol tot circa 150 meter. De Apeldoornse atleet kon Pirriou niet meer bijhalen en finishde als tweede in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in een geklokte eindtijd van 37.53.

Hiermee verstevigde Van de Pol zijn zilveren positie in het Heuvelrug Loopcircuit H40+. Bij de heren won Maarten Haegens uit Soesterberg de 9,8 kilometer in 35.30 en bij de vrouwen zegevierde Saskia van Vugt uit Soesterberg-Rijsenberg overall in 40.45 op de langste afstand.

prijsuitreikingkoploop2017

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.heuvelrugsport.nl/loopcircuit/