Bentheimer Waldlauf 2017

melchior_BentheimerWaldOp 25 maart 2017 heeft de 15de editie van de Bentheimer Waldlauf te Bad Bentheim plaatsgevonden met als organisator de sportverenigingen SG Bad Bentheim, SV Bad Bentheim een Tus Gildehaus. Deze loop is op een bijzonder terrein:op het terrein bevindt zich namelijk een heilzame waterbron dat zowel zwavel als zout omvat en wat als sinds 1711 wordt benut voor gezondheidsdoeleinden. Kan lopers net een beetje extra geven!

Het programma:

  • 13.00 uur: 1,9 kilometer Schulerlauf: 8 t/m 15 jaar meisjes
  • 13.00 uur: 1,9 kilometer Schulerlauf: 8 t/m 15 jaar jongens
  • 14.00 uur: 500 meter Bambinilauf: kinderen 3 t/m 7 jaar
  • 14.45 uur: 5 kilometer Jedermannlauf Volksbank-Cup
  • 14.50 uur: 5 kilometer Walking//Nordic-Walking
  • 16.00 uur: 10 kilometer Lauf.

Start en finish waren op het terrein van het Bad Bentheimer Kurzentrum am Bade im Bad Bentheim. Op het terrein bevindt zich een heilzame waterbron dat zowel zwavel als zout omvat en wat als sinds 1711 wordt benut voor gezondheidsdoeleinden. Na de ontdekking van deze bron ontstonden de eerste accommodatie in het Bentheimer Wald om een bad te nemen in het heilzame bronwater. Er werd een zandstenen behuizing over de bron heen gebouwd en tot de dag van vandaag herinnert dit bouwwerkje in het kuuroord aan het prille begin van Bad Bentheim als kuuroord. Na verloop van tijd werd het conventionele kuurbad omgebouwd tot een modern zwem- en badencomplex. Inmiddels is er een modern gezondheidscentrum ontstaan met als specialisaties dermatologie, reumatologie, orthopedie en cardiologie. Het moderne kuurcomplex is gebouwd op heilzame natuurgeneesmiddelen die alle afkomstig zijn uit de regio zelf: zwavelwater en zoutwater met een maximaal zoutgehalte van 27 %. Dat zijn de twee bouwstenen voor een gezondheidsbehandeling. Het kuurcomplex bestaat uit een vakkliniek, de Bentheimer Mineraal Thermen en een Trainings Therapie Centrum.

BentheimerWald

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5 kilometer Jedermannlauf. Van de Pol ging rustig van start. Na een bochtige aanloop in het Kulturpark van circa 300 meter en een ruime kilometer lange beklimming kwam de Apeldoornse atleet in het gewenste ritme. Het resulteerde uiteindelijk in een zesde positie overall en een zege in de veteranenklasse heren veteranen 50+ in een eindtijd van 17.54. Aangezien in Duitsland het geboortejaar bepalend is voor de leeftijdscategorie betrof dit de eerste wedstrijd voor Van de Pol als vijftiger.

melchior_BentheimerWald

Tevredenheid achteraf bij Van de Pol met de geleverde prestatie op een pittig, heuvelachtig en crossachtig parcours.

Bij de heren zegevierde Matthias Hardt van OTB Osnabruck bij de heren overall op de kilometer in 15.54 en bij de dames zegevierde Josephine Skutta van LC Nordhorn overall in 20.02 op de dezelfde afstand. De 5 kilometer Jedermannlauf kende een opkomst van 313 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.bentheimer-waldlauf.de