Nederlandse record 5000 meter Sifan Hassan

Hassan2014_FBK2Vrijdagavond 26 mei 2017. Locatie Eugene, ook wel bekend als ‘Nike town’ omdat Nike in deze stad zich als merk voor serieuze hardloopschoenen op de kaart wist te zetten. Sifan Hassan liet op deze avond zien dat zij in een geweldige vorm verkeert. Het zeer oude 5000m record van good old Lornah Kiplagat (14.56) werd verpulverd door Sifan.

De beste tijd ooit door een Nederlandse gelopen op de 5000m is nu 14.41,24. Ondanks deze geweldige tijd en een nieuw Nederlands record was Sifan niet eerste in deze wedstrijd. Achter het geweld van de Ethiopische Genzebe Dibaba (eerste in 14.25,22) en de Keniaanse Lilian Rengeruk (14.36,80) werd onze Sifan ‘slechts’ derde. Maar wel in een super super snelle tijd. Een tijd waar veel Nederlandse dames zich waarschijnlijk nog lang op stuk zullen lopen.

Hassan2014_FBK2

Voor de fans van Sifan is het te hopen dat zij snel weer naar Nederland komt om mee te doen aan de FBK-games of wellicht om warm te draaien voor het WK in een van de andere mooie atletiekwedstrijden die Nederland rijk is. In Apeldoorn wordt in ieder geval alles op alles gezet om een nieuwe atletiekbaan aan te leggen waarop Sifan nog sneller zou kunnen lopen. Omdat Eugene nét even niet in onze planning paste, bij dit artikel een foto van Sifan Hassan uit 2014 FBK Games.

Hassan2014FBK