Lageveldloop 2017

Melchior vd PolOp 14 januari 2017 heeft de derde Lageveldloop te Wierden plaatsgevonden met als organisator AV Twenterand te Vriezeveen. De Lageveldlopen betreft een serie van 4 identieke crossen op en rondom recreatiepark het Lageveld. Men moet aan tenminste twee Lageveldlopen hebben meegedaan om in het eindklassement van deze hardloopcompetitie te kunnen worden opgenomen.

Het programma:

  • 13.00 uur: 10000 meter
  • 14.10 uur: 1200 meter Jeugdloop: jeugd tot en met 12 jaar
  • 14.20 uur: 2500 meter
  • 14.45 uur: 5000 meter.

Start en finish waren op recreatiepark het Lageveld aan de Vriezeveenseweg te Wierden. Het geheel onverharde parcours voer over drassige en heuvelachtige gras- en bospaden, mooie stukken deels besneeuwde heide en uitdagende stukken strand. Het circa 2800 meter lange traject kende drie strandpassages, vier kleine maar steile beklimmingen en talloze bochten. Een loodzware klimcross met een hoge moeilijkheidsgraad qua ondergrond en weersomstandigheden. Met een temperatuur van rond het vriespunt, een stevige ijskoude wind en lichte sneeuwval waren de omstandigheden zeer zwaar. Speaker van deze spetterende cross was Herman Weening uit Emmen.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5,6 kilometer als losse loper zonder in de competitie mee te dingen. Klasseconcurrent Igor van Elburg liep weg na een moeizame start van Van de Pol. Geleidelijk aan kwam de Apeldoornse atleet dichterbij maar kwam uiteindelijk 25 seconden tekort voor de categoriezege. Van de Pol klokte 22.41 op de 5,6 kilometer en werd tweede in de klasse H40+. Een zware race vanwege weinig grip op de ondergrond. Voortdurend wegglijden, corrigeren en opletten.

Hilco Huisjes uit Daarlerveen won bij de heren de 5,6 kilometer overall in 19.58 en bij de vrouwen ging Yvonne Meyer van ACO Van Elderen op de korte cross overall met de zege aan de in 23.23.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.lageveldlopen.nl