De jaarafsluiting: Crossen in Soest!

20161231fionasoestOm het bijzondere hardloopjaar 2016 in stijl af te sluiten ging ook dit jaar de voltallige redactie van Loopkrant naar Soest. Natuurlijk om mee te doen aan de Sylvestercross. Meedoen is leuk, maar bij deze wedstrijd op Oudejaarsdag gaat het eigenlijk niet om het meedoen. Het gaat om hardlopen met de nadruk op hard. Gezelligheid is bij deze loop te vinden in de enorme feesttent, niet tijdens het lopen. 
Het lopen in Soest wordt gekenmerkt door veel los zand en een paar kleine maar venijnige kleine heuveltjes die net het ritme breken. De ronde in Soest van 2000 meter is een ronde voor crossers die houden van bochten, heuvels en zware ondergrond.

Omdat wij niet meer piepjong zijn, lopen we natuurlijk mee met de masters. Echter master dames moeten gelijk starten met de dames prominenten en dames junioren. Leuk voor het publiek, want zo is het een behoorlijk veld met hardlooptalenten die klaar staan om te vechten voor iedere meter.

20161231maikelsoest2016

Redactielid Maikel werd op de foto gezet door Harry van ’t Veld. O.a. de huisfotograaf van Loopgroep2000 en bekend van vele fantastische foto’s van andere hardloopwedstrijden. De finish van redactielid Fiona werd tijdens haar race dit jaar vastgelegd door de camera op de motor van de NOS.

20161231soeststart

Zie hier voor de bewegende beelden. Voor meer informatie over de Sylvestercross 2016, zie: http://www.sylvestercross.nl/

Met deze sportieve afsluiting van het jaar gaan we als redactie weer vol energie op richting 2017. Ondanks vele sociale media en andere besloten groepen op internet gaan we ook in 2017 door met het verspreiden van het loopvirus. Natuurlijk reclamevrij en gericht op het delen van hardloopbelevingen. Gericht op iedere loper van ieder niveau. Want uiteindelijk is iedere loper een winnaar! Dus durf je naast het hardlopen ook je loopervaring digitaal te delen met andere lopers: Schroom dan niet!

© Redactie Loopkrant