Bridge2Bridge: een toffe Peer!

20140921AiconMedialle Vorig jaar ontmoette ik Peer tijdens een cursus aan de volksuniversiteit. Ik vertelde over mijn passie hardlopen en hij vertelde dat zijn bedrijf Aicon-impact  jaarlijks sponsor is van een mooie Arnhemse run. Of ik niet zin had om met mijn Loopzussen mee te doen aan de Bridge to Bridge Bedrijvenrun! Ja hoor, de Loopzussen en ik zijn overal voor te porren!

Online maakten wij alvast kennis met Ine, zijn secretaresse. Ine die alles regelen kan, tot in de puntjes nog wel. En natuurlijk Bianca die niet van haar zijde week en ook achter de schermen razend druk was. Want Aicon zegt: “Wij verbinden mens en organisatie!” Dat kun je inderdaad wel zeggen, ja.

De Loopzussen uit Apeldoorn waren welkom met 8 personen sterk. Door afwezigheid van een enkeling waren ook Loopbroers en een Loopzusvriendin van de partij!  Iedereen stond te trappelen om in een fris uitgewassen shirt, uiteraard door Ine, op 14 september in Arnhem van brug tot brug te rennen.

20140921AiconBridgeloop

De Loopzussen & Friends renden samen 6 Engelse mijl. Ine en Bianca renden ook een flink aantal mijl, maar dan niet op het parcours maar vooral in de bedrijvenstand en daarbuiten. De Aicon-deelnemers werden voorzien van alles wat je je maar kan bedenken! Allereerst natuurlijk een prachtig shirt, een startnummer met chip en naam, een goed gevulde lunchtas, een leuke rugzak, picknickbankjes in de stand, schaaltjes met pepermuntjes, dropstaafjes, schalen fruit, kaas & worst, drinken, ontbijtkoek  en zelfs een workshop bij Aicon als dank, persoonlijk verpakt met wat leuke gadgets. En daarbij hielden beide dames als twee ware waakhonden wacht bij onze tassen terwijl wij genoten van deze prachtige run!

20140921AiconTeam

Een kwartier voor de run roept Peer zijn lopers samen. Een fraaie groepfoto wordt gemaakt en dan onder leiding van Peer hemzelf worden er 38 deelnemers in witte Aicon shirts als een soort van parade, persoonlijk door hem over de markt geleid naar de warming up en de startvakken. We lachen naar elkaar en grappen dat we zelfs niet meer hoeven na te denken welke kant we op moeten lopen. Wat is dit toch goed geregeld bij Aicon!

En dan onder luid gejuich, fijne muziek en een geweldig publiek klinkt het startschot voor deze gezellige 9,6 kilometer. Het weer is perfect! Droog, een zacht zonnetje aan de hemel en vooral ook niet te warm. Ideaal loopweer voor de deelnemers! Eerst rennen we door de binnenstad en daarna naar de eerste brug. Wat een fantastisch gezicht om die drommen mensen voor je uit te zien rennen. Poldergebied met koeien en paarden, voldoende drankposten onderweg, klappende mensen achter tafeltjes, zwaaiden oudjes achter een rollator. Kleine kinderen langs de kant van de weg, zittend in het gras met hun duimpjes in de lucht. Het tovert een glimlach op mijn gezicht. Soms vraag ik mij af, waarom doe ik dit toch? Wie maakt mij zo gek dat ik dit leuk vind.

De borden langs de kant van de weg geven het aantal kilometers aan. Okay, we zijn alweer over de helft, dit gaat snel. De tweede brug is al in zicht. Op sommige plekken staan mensen echt rijen dik om te kijken naar al die malloten in hardloopkleding. Sommige snel, sommige langzaam, al strompelend of flink bezweet, vermoeid maar toch, de meesten breed lachend omdat ze weten dat ze bijna bij de finish zijn aangekomen. De Loopzussen zijn nieuwsgierig van aard, dus wij hadden hem gespot;  de bridge to bridge medaille in de vorm van uiteraard, een brug. Een prachtig exemplaar om trots op te kunnen zijn!

Ine had ons nog gewaarschuwd, dat ze ons wel in de watten zou leggen maar dat er echt geen rode loper zou zijn. Nee dat klopt, er lag bij de finish een oranje loper die ons regelrecht weer terugbracht naar de Aicon bedrijvenstand, daar waar onze Toffe Peer zo’n zestig tosti’s aan het bakken was voor alle Aicon-deelnemers!

20140921DankAicon

Wederom waren wij verbaasd! Aicon toporganisatie, met echte mensen-mensen die denken aan elk klein detail, die een simpele bedrijventent kunnen omtoveren tot een warm bad. Naast Toffe Peer, ontmoetten wij na de run ook Toffe Peter! Want Peter vroeg: “Komen jullie volgend jaar weer?” “Ja hoor Aicon, wij vonden het fantastisch om zo door jullie in de watten te worden gelegd!” En het enige we daarvoor hoefden te doen was 6 prachtige Engelse mijlen van brug naar brug in Arnhem te rennen! De volgende dag, allemaal een beetje spierpijn, net zoals Ine en Bianca. Maar het was het allemaal waard, wij hebben genoten, en alsof het nog niet gezegd was Aicon… een oprecht dank je wel!!

Aicon geeft trainingen en helpt bedrijven en de mensen die er werken hun prestaties te verbeteren. Alleen niet op basis van vastgestelde leerdoelen om het tekort of gebrek aan competenties aan te vullen, maar aangepakt vanuit gezamenlijk overeengekomen doelen om te presteren. Dat doen ze door onvermoede belemmeringen boven water te krijgen, oplossingen aan te dragen, te implementeren en resultaatverwachtingen af te spreken. En zo bracht ook Aicon afgelopen zondag de Loopzussen weer een stukje dichter bij elkaar!

20140921Bridgeloop

© Manon Brouwer – facebook.com/loopzussentwitter.com/loopzussen