Mijn beloftes over progressie

20140808BeloftesAsselse2MijlElke zondag om half tien komt er een heel groep loopidioten, zoals Jeroen Schmidt ze oneerbiedig noemt, naar een verzamelpunt waar ik dan als trainer hun wat opdrachtjes geef en mijn kennis deel. Er is geen “niet goed geld terug garantie“, want ik doe het gratis. Waarom doe ik dat eigenlijk in plaats van in mijn bed te blijven liggen?

Op de eerste plaats uit eigen belang. Op die manier heb ik een stok achter de deur om zelf te gaan en hoef ik nooit alleen te lopen, hetgeen me in de loop der jaren enorm is gaan tegen staan.

20140808Beloftes

Anderzijds kan ik enorm genieten wanneer ik iemand van scratch af aan begeleid en mijn beloftes over progressie niet loos blijken te zijn. Afgelopen zondag liet ik 2 dames 3000m lopen. Op uitslagen.nl had ik opgezocht wat wat hun beste prestaties ooit waren en dat was 15.06 en 16.00 op de Asselse dubbele mijl. Het werd nu 13.30 en 14.26 op de 3km, omgerekend 14.24 en 15.24. Voor beiden dus ruim een halve minuut harder. Nu is de 2 mijl in Apeldoorn in oktober en vlak, terwijl het nu vies warmer was en er een flinke bult in het parcours zit.

Loon naar werken noemen we dat. En bijkomend voordeel is dat de groep steeds groter wordt. Waar stopt het? De toekomst zal het leren.

20140808Woudlopers

© Rinus Groen – Apeldoorn