Troost voor de niet-mooi-loper

20140812LoopstijlEen vriend van mij gaf aan dat hij zijn vrouw had gevraagd hem te vertellen wanneer zijn loophouding er niet meer uitzag. Dat was voor hem dan het teken om er mee te stoppen. Ook al zou dit zo zijn dan zal ze het waarschijnlijk niet zeggen, want het alternatief is dat hij dan veel meer thuis is en de hele dag zit te mopperen dat hij niet meer kan lopen.

Gelukkig heeft Paula Radcliffe er nooit van die rare ideeën op na gehouden. Twee andere vrienden van mij lopen allebei extreem scheef. De ene helemaal naar links en de ander helemaal naar rechts. Elke zondag lopen ze samen en ik heb nog nooit gehoord dat ze met de hoofden tegen elkaar kwamen, dus het valt in de praktijk gelukkig allemaal mee.

20140812Berggeit

Zelf heb ik altijd het idee gehad dat het er wel goed uit zag bij mij. Totdat ene Stephan Rouw mij vertelde dat ik van hele grote afstand herkenbaar was aan mijn typische loopstijl. Als een stuiterbal liep ik op de weg: een zwangere berggeit was er niets bij. Er is een troost voor al die niet-mooi-lopers. Op dat punt valt nog winst te boeken.

© Rinus Groen – Apeldoorn