Veni vidi Veluwe

20120527HoogBuurloo0Zondag 27 mei. De derde dag van de Hardloop4daagse in Apeldoorn. Voor de deelnemers aan de 100km de vijfde etappe en de tweede maal dat ze op deze warme zondag de hardloopschoenen mogen aantrekken. Gelukkig voor de deelnemers verdween de zon vlak voor de start nog achter de wolken en blies een licht windje over de Hoog Buurlose heide.

Ondanks dat was het warm en bleef het advies van de organisatie om het rustig aan te doen en voldoende water te blijven drinken. Dennis Licht mocht vandaag namens de organisatie het startschot lossen: zijn debuut op dit onderdeel en uiteraard zielsgelukkig hiermee. Na het lopen van een EK-limiet eerder deze week mocht hij nu ook het startpistool in handen nemen. Twee jongensdromen die uitkomen, wie wil dat nu niet?

20120527HoogBuurloo2

De deelnemers gingen in gestaag tempo van start. De een met misschien wat stijvere onderbeenspieren, de ander met iets te soepele kaakspieren, maar wel met heel veel plezier onderweg. Want wat een schitterende omgeving om en nabij Radio Kootwijk.

20120527HoogBuurloo

Naast de vierdaagselopers ook veel lopers die slechts één dag meeliepen. Voor de gezelligheid of met een enorme teamverantwoordelijkheid op de schouders. Zelf sloot ik na ongeveer 11km bij dit bonte gezelschap lopers aan. Ik ondersteunde Ashley daar waar mogelijk. Zo’n 10km gefungeerd als kletsdier, personal coach, waterdrager, routeplanner, ehbo, maar vooral als ondersteunende loopmaat voor Ashley die voor haar team in deze warmte zo’n 20km voor haar kiezen kreeg. Na 5km ging volgens eigen zeggen het lichtje al uit…en dan is de etappe nog lang en moeizaam. Verstandig in een iets ‘rustiger’ tempo uitgelopen. Het team Veni vidi Veluwe mag terecht trots zijn op deze BIKKEL!! Na de finish had ze het toch even moeilijk, maar stond het EHBO-koppel van den Brink zoals altijd trouw klaar met hun blikjes cola, bekertjes water en vooral geruststellende woordenstroom.

20120527HoogBuurloo3

Op naar 2e Pinksterdag wanneer de laatste kilometers van dit weekend op de planning staan. Een machtig mooie route vanuit Vaassen. In één rechte lijn op weg naar het Orderbos in Apeldoorn. Het lijkt makkelijk, maar zoals velen ondertussen weten is het parcours wat heuvelachtig en voelen de spieren strammer dan ooit te voren. Of zoals deelneemster Sonja Kerkdijk het zo mooi zegt:”Het lijf is moe, maar elke kilometer die ik vandaag loop brengt me dichter bij de eindstreep en dan ben ik aan het eind weer trots op me zelf.”

En dat is wat het is: de Hardloop4daagse in Apeldoorn, een evenement met een gouden randje die je niet mag en kan missen. 

© Redactie Loopkrant