De geweldige Hardloop4daagse zit er weer op

20120528RinusvdWalBehalve prachtig mooi weer tijdens dit evenement ook een geslaagde 4 dagen Apeldoorn en omgeving. Het begon op vrijdagmiddag 25 Mei met het ophalen van de startnummers en al wat nodig is voor deze 4 dagen. De bedoeling is om in 4 dagen in 6 Etappes de 100km te rennen.Op een aantal dagen loop je 2 keer een etappe en de afstanden lopen uit 1 van 8km tot zelfs 20km.

In de avond starten we met bij csv Apeldoorn voor een 17km run naar Hoog Soeren. Te snel starten lijkt mij niet handig en eens kijken hoe het loopt met de warmte.

1e Etappe 17,1km Vrijdag 19:30 uur Hoog Soeren: start ik rustig en kom Gert tegen en nog een aantal bekenden.Na een tijdje ga ik iets versnellen en haal lopers in en gelukkig valt de warmte weg bij het naderen van de avond. Na 1:29 uur kom ik over de eindstreep. Na afloop krijgen we pannenkoeken en natuurlijk de nodige praatjes met bekenden.

20120528RinusvdWalLijsten

2e Etappe 20,5km Zaterdag 11:00 uur Het Leesten: Het is warm en zoek de koelte van de bomen voordat de 100km lopers vertrekken. Ik start erg langzaam en de eerste 5km gaan in 31 minuten en loop nu helemaal achteraan? Een erg mooie omgeving en ik geniet duidelijk, maar ik zal toch iets sneller moeten, want dit tempo is wel erg laag.Tijdens de rit haal ik veel lopers in en uiteindelijk weer terug in 1:52 uur. Niet super snel, maar ben tevreden.

20120528RinusvdWalSamen

3e Etappe 14,5km Zaterdag 19:00 uur Loenermark. Nu gaan we weer samen met de 60km rennen en Loenermark is mooi en erg apart om te zien. Gelukkig heeft vrouwlief plezier en dan de start. Ik ga dit keer op tempo van start en de 5km tijden gaan rond de 26 minuten. Gelukkig is de warmte minder door de avond en behalve genieten van de omgeving ga ik de laatste 5 km versnellen naar een 1:14 uur eindtijd. We krijgen een aantal hapjes en daarna vermoeid naar het hotel.

20120528RinusvdWalTrailer

4e Etappe 8,4km Zondag 10:00 uur tijdloop park Berg en Bos. Voordat je het weet sta je alweer aan je 4e wedstrijd en dit keer een korte run als tijdsloop? Vanuit een paardentrailer start elke 30 seconden een loper en de volgorde is bepaald door het klassement. De loper voor mij staat net achter mij in het klassenment en de loper achter mij staat net voor mij. Het een soort spelletje van wedstrijd, en hoe ga je deze korte afstand belopen.Uiteindelijk kies ik voor tempo, maar niet te hoog gezien de komende wedstrijden die nog komen. Uiteindelijk kom ik aan in 40:53 minuut en ben niet ingehaald door mijn “tegenstander”. De everzwijnen heb ik niet gezien, maar ze waren er wel. Wel gaaf dit soort korte wedstrijden…

5e Etappe 19,1km Zondag 16:30 uur Boels/Hoog Buurlo. Natuurlijk kort dag en een beetje rusten en wat eten en het is warm en kies voor mijn rugzakje. Dan plots bewolking en er komt onweer en regen? Gelukkig blijft dat allemaal weg. Dan de start en het is een lange weg naar beneden en na de eerste meters voel ik al pijn in de zij en weet dat het dit keer niks gaat worden.Ik loop achteraan en kan met moeite een beetje tempo houden rond de 28 minuut de 5km. Bij het 10km punt wil ik wel stoppen, maar midden op de heide moet je wel verder en probeer focus te vinden. De misselijkheid en raar gevoel in de buik heb ik zelden en gelukkig kan ik samen met een duits lopers team samen optrekken. Het is en blijft mooi en die laatste 10km is natuurlijk niks bedenk ik en zo loop ik deze etappe uit in 1:48 uur!. Het ging moeizaam, maar die 20km waren te doen. In de avond een heerlijke pasta party en een lekker palm biertje en natuurlijk de praatjes met de lopers, leuk.

20120528RinusvdWalDrietal

6e Etappe 20,3km 1:00 uur Kroondomein Kasteel Cannenburch Vaassen. De laatste 20km en er zit alweer 80km op. Met de bus worden we naar Vaassen gebracht en praat een tijdje met Ralf Apeldoorn uit Beverwijk en kom ook Pieter tegen, leuk dat hij ook mee doet.Tijdens dit 4 daagse evenement lekker wezen babbelen met Sabine en Johan en natuurlijk Rob, Majet Spoelder, Arend,Gert,en wie ben ik allemaal vergeten? Wat te doen bij deze laatste etappe?, het is erg warm en alles is bijna onverhard met vele heuvels en beklimmingen. Ik kan natuurlijk rustig uitlopen, of gewoon tempo maken en zie maar hoe het gaat. De start gaat goed en loop een tijd met een zekere Harm op en dat gaat goed. De 5km tijden gaan in 26 minuten en ondanks de hitte voel ik mij goed en ga na het 10km punt nog meer versnellen en haal nu bijna iedereen in. Toch even de mindere wedstrijd van de avond er voor weg rennen en dat mooie loop gevoel krijgen. Het is en blijft mooi en de organisatie heeft echt alles uit de kast getrokken om ons goed te verwennen deze 4 dagen. Uiteindelijk kom ik in 1:43 uur over de eindstreep.

Door de warmte liepen veel lopers veel langzamer als anders en doordoor toch nog 4 plekjes opgeschoven in het klassement (plaats 34). Uiteindelijk de 100km in 8:47:22 uur afgelegd met een negative split (17 minuten) van 4:32 uur de eerste 50km en 4:15 uur de laatste 50km

Kort en bondig:
Deze 4 daagse stond al jaren op mijn agenda en nu eindelijk mee gemaakt en gelopen. De organisatie is echt geweldig en wat zijn deze loopjes toch wonderschoon en wat een geweldige natuur om door te rennen. Erg veel plezier beleefd en jammer dat het na 4 dagen en 100km al is afgelopen, het had voor mij nog langer gekund en meer dagen…Mede door deze 4 daagse het plezier duidelijk gevonden in het rennen en behalve de wat minder lopende 5e etappe een geslaagd loop feest en geen last van vermoeidheid of pijnlijke benen. Een aanrader voor een ieder en niet voor niets dat deze loop is uitgekozen als mooiste van Nederland……Wie weet volgend jaar weer naar Apeldoorn. Organisatie bedankt!

© Rinus van der Wal – Heemskerk / http://www.rinusrunning.punt.nl