De Marikenloop 2010

ImageHet was genieten zondag in Nijmegen! ‘s-ochtends vroeg stapte ik in de trein samen met de loopdames Marlies en Nadia van loopgroep2000 en een aantal vriendinnen op weg naar de Marikenloop. Naarmate de reis vorderde werd de trein steeds voller met sportief geklede dames en de pendeltrein naar Nijmegen Heyendaal was een ware kippenhok. Maar dan wel een hele vrolijke kippenhok!

Na het omkleden ging Marlies naar de start voor de 5km en Nadia en ik hebben Melanie Spruijt en Ilonka van den Hengel over de finish zien komen. Proficiat dames! We hebben ingelopen in het park en dan was het al tijd om de startvakken voor de 10km op te zoeken. Daar stond ik dan in mijn Marikenloop T-shirt, hardlooprokje (echt een aanrader, dames) en bijpassende vleugels (tja, je moet toch wat doen om een beetje op te vallen bij zo’n evenement). De gezamenlijke warming-up was een mooi gezicht, zoveel dames bij elkaar, en toen was het tijd voor het echte werk. Het is moeilijk om je eigen tempo te vinden tussen zoveel mensen en ik had graag wat meer gebruik willen maken van de afdaling in het begin, maar inhalen was lastig.

Het is niet een plek om een PR neer te zetten, maar vooral een loop om te genieten van de prachtige omgeving, de sfeer en het lopen op zich. Wat hebben we een leuke hobby met z’n allen eigenlijk! Ik kreeg veel leuke opmerkingen onderweg zoals "kijk, daar loopt een engel" en "zij loopt op vleugels". Ik heb veel ‘high fives’ van kinderen gekregen en je kon wel voelen dat de toeschouwers met je meeleefde. Vooral bij de laatste kilometers.

Bron www.marikenloop.nl

Met medaille en heerlijk flesje drinken in de hand heb ik Nadia en Marlies opgespoord. Marlies had ook nog even voor de gezelligheid de 10km gelopen na de 5km! Samen nog even naar de Pasta Party gegaan. Het eten was heerlijk en het was leuk om verhalen en tijden uit te wisselen. De treinreis terug naar Lelystad ging al kletsend snel voorbij. Voor herhaling vatbaar? Jazeker, maar nu op naar het volgende evenement. Tot ziens bij de Zeebodemloop in Lelystad op zaterdag 5 juni!

© Francesca Lelystad – http://www.loopgroep2000.nl