Zien wat je wilt zien

ImageHet valt mensen vaak op dat ik dingen zie op foto’s die een ander nooit zijn opgevallen. Neem nu de foto van de prijsuitreiking van de marathon van Hoorn. Ik kijk naar de foto en zeg gelijk "poep". Poep? Ja, poep. Ik zie voor het rechterbeen van de rondemiss een ‘P’ en aan de ander kant ‘oep’.

Ook zie ik allemaal mensen die klaarblijkelijk dit heuglijke feit, de kus, totaal ontgaat. Ze staat wat te kletsen en te giebelen. Achter hun in de bus zit een dame op leeftijd naar de Giro d’Italia te kijken. Op het dak van de bus zie ik wel allemaal zendschotels staan. Worden de beelden van deze vrijage over de hele wereld gevolgd?

Voor een rondemiss, ik zie ze daaglijks bij eerder genoemde Giro, loopt ze er wel een beetje vreemd bij. Beachbroekje over een legging en een T-shirt over een nog langer T-shirt. Het is duidelijk dat ze het niet warm krijgt van het kussen van een zojuist gefinishde marathonloper. Met weemoed denk ik nu terug aan de tijd dat ik bij de marathon van Enschede een bosje bloemen en een glazen bokaal, maar bovenal een smakkerd van Erica Terpstra, kreeg. Daar doe je het toch voor?

Foto genomen door Iris Silias

© Rinus Groen – Apeldoorn