Valt hier nog wat te jatten?

ImageIn Nederland hebben we Koninginnedag en daarmee gepaard allerlei speciale Koninginnedagloopjes. In Amerika hebben ze een speciale Dag van de Wet en daarmee gepaard zogenaamde Law day runs. In het totaal heb ik aan vier van dergelijke loopjes meegedaan, maar de meest memorabele was die in 1990 in Lake Worth over 10km.

Samen met mijn loopvriend Jan Willem Lether (JW) gingen we naar de loop nadat we ons goed hadden geïnformeerd bij onze vriend Stewart Mirmelli, een advocaat uit Miami, dat het een open wedstrijd betrof. Dat was zo, maar als je wetsdienaar was mocht je gratis meedoen. Geen probleem. Stewart introduceerde ons als collega’s van oversea en we kregen een gratis startnummer.

Image

Of misdadigers, die uiteraard ook iets met de wet te maken hebben, ook gratis mee mochten doen was niet geheel duidelijk. Luidruchtig stapje JW de inschrijftent binnen en riep:"Hallo, valt hier nog wat te jatten?" We werden niet in de boeien geslagen, dus blijkbaar verstond niemand Nederlands.

De loop zelf was fantastisch, een mooi vlak parcours door een park waarbij ik zelf onderweg toch een paar keer raar uit mijn ogen keek als ik een wasbeer, flamingo of crocodil zag. Daar blijkbaar normaal. JW werd eerste in zijn klasse net onder de 34 minuten en op de terugweg waren we zeer voldaan dat we een loopje met de wet hadden genomen.

Image

© Rinus Groen – Apeldoorn