Een culinaire triatlon

Foto ingezonden door René van Vliet (links in het blauw)Ik heb nog nooit aan een triatlon meegedaan. Zwemmen-fietsen-lopen of schaatsen-fietsen-lopen, het zijn beproevingen die ik aan me voorbij laat gaan. Ik ben een loper. Het parcours mag zich overal bevinden. Bergachtig, vlak, glooiend, door het bos of op de weg… ik vind het allemaal best. Als er maar te lopen valt. Zelfs een duatlon met lopen en fietsen, is me al te veel. Dat laat ik over aan de specialisten.

Toch is het er van gekomen. M’n eerste triatlon. Wel een heel speciale. De unieke combinatie van eten, drinken en lopen. Een marathonafstand afleggen én tijdens een 12-tal stops wat nuttigen alvorens weer verder te gaan. De Landgoed Twente Marathon heet het spektakel. Het bestond in mijn geval uit: Eten (drie moten zalm, ’n pannenkoek, ’n bakje fruit, ’n flinke plak boerenpaté, drie bananen, een appel en twee plakken krentenmik), drinken (drie glazen rode wijn, halve liter Spa blauw, warme chocolademelk en bokbier na afloop) en lopen over 42.2 km boerenlandwegen, bospaadjes en stukjes asfalt. Soms loop je zelfs dwars door een koeienstal.

Foto ingezonden door René van Vliet (rechts in het blauw)

Je kunt er ook voor kiezen om de afstand als duo af te leggen. De één fietst dan en de ander loopt. Je wisselt naar behoefte, maar wel allebei eten en drinken natuurlijk. Het Twentse coulissenlandschap is prachtig. De landgoederen zeer fraai. Toevallig was het deze 25e oktober stralend weer en 10 graden. Een aanrader!

Foto ingezonden door René van Vliet (rechts in beeld)

>> Fotoreportage Landgoed Twente Marathon (Bron: Ronald Brouwer)

Note redactie: René liet ons weten die avond óók nog aangeschoven te zijn bij de gezamelijk BBQ van de twee Apeldoornse verenigingen AV’34 en AV Veluwe.

Foto ingezonden door René van Vliet (midden in het wit)

© René van Vliet – Apeldoorn / http://www.avveluwe.nl