Edith: You never walk alone!

ImageYou never walk alone. Mooi gezegd. Je kunt in je eentje prima hardlopen, maar ik vind het leuker met een groep. Je hoort mensen om je heen praten en waarschuwt elkaar voor obstakels. Paaltje, ongelijk, fietser voor!

176 kilometer
Met de Run 4 Romny lopen we in vier teams van zeven lopers. Om de beurt moet elk team zeven kilometer volmaken. We mogen zelf weten of we na elkaar ieder één kilometer lopen of dat meerdere lopers een langere afstand samen lopen. Hoe we het doen, maakt dus niet uit, als we maar rennen. Dat is in een notendop onze estafette van Vlaardingen naar Zutphen. Na een routeverkenning door twee collega’s gaf de teller 176 kilometer aan, waar we naar schatting 17 uur over doen.
 
Spaghetti
Het laatste stukje naar het stadhuis van Zutphen lopen we allemaal samen. De Zutphenaren (bestaat dat woord eigenlijk wel?) zijn zo aardig om ons te ontvangen, onder de douche te zetten (hebben ze die op het stadhuis?) en ons uit te nodigen voor een spaghettimaaltijd. Wij geven hen dan de officiële estafettestok van het NK Veldloop voor Gemeenten, die Vlaardingen vorig jaar van Emmen kreeg.

Image 

17 uur
Terug naar de Run 4 Romny. Met een groepje collega’s ga ik dus 17 uur volmaken. Pfff… uren met zweetlucht en slaap in een busje… als dat geen teambuliding is. Blijkbaar zoeken we steeds nieuwe uitdagingen. In onze groep zit een collega, Jan Kerkhof, die ons plechtig meldde dat hij traint voor een marathon in de Himalaya op 5000 meter hoogte. Ik heb bij diverse mensen nagevraagd of ik dat echt goed heb gehoord. Huh, zoiets kan toch helemaal niet? Maar het kan wel. In Griekenland is er bijvoorbeeld jaarlijks in september de Spartathlon, een hardloopwedstrijd over 246 kilometer.
 
Prettig gestoorde collega
Dichterbij huis vind ik ook mijn collega Arie van den Bos stoer. Hij is blind en loopt heel hard. Hij laat zich tijdens de Run 4 Romny ondere andere leiden door een prettig gestoorde collega. Het duo houdt aan twee kanten een touwtje vast en zo lopen ze naast elkaar. Dat noem ik nou doorzettingsvermogen. Ook spreekt er veel onderling vertrouwen uit en dat is mooi.

Image 

Fruit eten
Alles kan dus, maar wat kan ik? Tijdens de laatste trainingen kreeg ik kramp in mijn kuiten, waardoor het lopen moeilijk werd. Ik hoop van harte dat ik maandag 26 maart klaar ben voor de start van Run 4 Romny. Ik heb goede voornemens voor de komende week. Rustig aan doen, veel fruit eten, op tijd naar bed gaan en me niet gek laten maken door wie dan ook. Wil iedereen die het goed met me meent, mij daarbij een beetje helpen? Onder het motto: you never walk alone? Bedankt! Ook wens ik mijn ruim 4.500 mede-lopers in Zutphen veel succes met hun laatste voorbereidingen. Tot over 1,5 week!

Note: tussen het moment van schrijven en het moment van plaatsing zit exact één week.

© Edith Kwakernaak – Vlaardingen / http://www.gemeente.nu/