Het “uitbuiken” na de kerstdis is begonnen!

ImageHet sportcomplex Valkenhuizen te Arnhem is op woensdag 27 december in nevel gehuld als om twaalf uur het startschot klinkt voor de lopers van het veertien kilometer parcours. Twintig minuten later gaan de lopers van de halve marathon van start voor de Derde Kerstdagloop. Het "uitbuiken" na de kerstdis is begonnen!

De sporthal stroomt al aardig vol met lopers als we met negen lopers van Loopsport Matenpark inschrijven, omkleden en het startnummer op het loopshirt spelden. Een krakerige stem uit de speakers zet circa 3000 deelnemers aan de warme sportzaal te verlaten en zich op te stellen bij de startstreep.

Op de dreunende beat van de muziek springen we ons warm. Dan valt het startschot en de supporters Agnes, Gert en Jan schreeuwen ons vanaf de zijlijn nog succes toe en weg zijn we. Zij lopen de halve marathon. Na anderhalve kilometer leidt het parcours het bos in en is het meteen klimmen geblazen! De Derde Kerstdagloop staat bekend om zijn hoogteverschillen. In het totaal zo’n 185 stijgende meters!

Image

De route voert de lopers over zandpaden vol kuilen met water en modder, door kille dennenbossen en mistige heidenvelden naar kasteel Rosendaal. Via de Geitenberg, een kuitenbijter van de eerste categorie terug naar het sportcomplex en de finish. Ondanks het zware parcours heeft ieder voor zich toch een aardige tijd weten neer te zetten. Met een beker als aandenken en met pijn in kuiten rijden we even later voldaan terug naar Apeldoorn.

© Jan Broeder – Apeldoorn / http://www.loopsportmatenpark.nl