Doet lopen pijn?

ImageDit is een vraag die menig iemand zich weleens gesteld zal hebben. Ja natuurlijk heb je weleens pijn. Dat hoort erbij. Pijn is fijn. Ook al zo’n cliche. Maar ik heb het nu niet over de fysieke pijn. Maar de geestelijke pijn. Die is veel erger. Een spier verrekt ! Een enkel verstuikt ! Last van je rug ! Oke, dat is allemaal shit.  Maar het gaat wel weer over. Het kan soms even duren. Maar het gaat over.

Maar de pijn die je hebt, als je weer een goed gevoel hebt tijdens de trainingen en je klaar bent voor een leuke wedstrijd. Als er dan vlak ervoor weer een blessure komt.
Je kan schelden en tieren over die klotespier (in mijn geval). Maar het gevoel dat het weer mis is gegaan. Voor de zoveelste keer. Maakt u dat weleens mee? Ik regelmatig. Ja ik weet het schijnt bij mij te moeten horen.

Ik ben fanatiek. Ik weet het. Dat hoeft niemand mij te zeggen. Maar dat is niet altijd de oorzaak van mijn blessures. Er zit veel meer achter. En dat weet niet iedereen. Blessures hebben vaak ook een psychische oorzaak. Zit je niet goed in je vel. Heb je iets meegemaakt waardoor je van slag bent. Het kan allemaal de oorzaak zijn van een blessure.

Image

Dat is dus ook vaak de oorzaak bij mij. Ik ben een vrolijke jongen en hou op zijn tijd van een geintje. Maar ik heb ook een rugzak vol met rotzooi die niemand ziet hangen. Maar omdat ik deze onzichtbaar geschilderd heb, kunnen alleen mijn echte vrienden dat zien. Hen heb ik die speciale bril gegeven, waarmee ze de rugzak weer kunnen zien als hij weer eens vol begint uit te bollen. Met de hulp van hen, kan ik soms de rugzak weer een beetje leegmaken. En daar ben ik ze heel erg dankbaar voor.

De 7-heuvelenloop staat weer voor de deur en inderdaad ik kan niet mee lopen. Ik baal als een stekker. Het zou voor mij de 10e keer zijn. Jammer. Maar op dit moment is mijn rugzak weer behoorlijk gevuld. Het wordt tijd dat er weer het een en ander uit gehaald gaat worden. Dus inderdaad. Lopen kan ECHT heel erg pijn doen.

@ Wim van de Griendt – ‘s-Hertogenbosch / http://www.wimsalabim.web-log.nl/