Athloscross Harderwijk

ImageHet cross-seizoen is weer geopend. Net als in eerdere edities van de Athloscross schijnt ook deze zaterdag,  21 oktober 2006, weer vroeg de zon in Harderwijk. Met een graad of achttien natuurlijk veel te warm voor de tijd van het jaar. Ach de ervaren rotten in het vat weten dat dit de gemiddelde temperatuur is in het bos van Athlos. 

De wandeltaferelen zijn vandaag op één hand te tellen. Zeker geen trimwedstrijd, maar een loop voor de diehards..de echte bikkels. Een race waar het geduw en getrek bij de start normaal is, elke plaats telt en de verzuring in de bovenbenen één van de gewoonste dingen van de wereld is.

Op de lange cross bij de mannen was het tien kilometer lang zwoegen over het groene grasveld en op de korte klimmetjes met vooral veel los zand. Voor de één een kwestie van tak-tak-tak. Terwijl de ander niet probeert te wandelen. Als dan het wandelen toch toeslaat..dan heel kort en vooral niet als er veel publiek staat of zoals vandaag een videocamera op je snufferd is gericht.

Image

In zijn jeugdjaren won Gert-JanLiefers vrijwel in alle categoriën de hoofprijs. In 2003 won hij in Harderwijk zelfs nog de NK korte cross. Liefers ging weer als vanouds in Harderwijk hard van start.  De kenianen moest hij even later toch echt laten gaan, maar de druk van oa trainingsgenoot Dennis Licht voelde volgens eigen zeggen goed. "Je kijkt voortdurend vooruit..echter de laatste ronde moest ik nog goed doortrekken". Voor Pa Licht, gestart in dezelfde strijd, was het enige doel: geen ronde door zoonlief worden ingelopen!

Image

Nadja Wijenberg liet weer eens zien hoe een cross gelopen wordt. Op gepaste afstand won ze de damesrace over iets meer dan vijf kilometer. Dit jaar verrassend weinig atleten van het Arnhemse Ciko, Brabantse Prins Hendrik…dus geen Grete Koens en Tonnie Dirks die als voleerde coaches over het parcours springen. De coaches Voogd en Mulder zijn zeker goede opvolgers..echter nog een stuk rustiger tijdens het aanmoedigen van hun atleten.

Image

In alle categoriën was het uiteindelijk weer gezellig druk te noemen. Volgend jaar met het nieuwe clubhuis zal het zelfs nog gezelliger worden. De Athloscross was vandaag voor velen de ultieme voorbereiding voor de Warandeloop. Op naar Tilburg!