Daar is paaltje 245 alweer

Kijk daar is paaltje 245 alweerDinsdagavond: inmiddels alweer twee dagen geleden dat ik voor het laatst had gelopen. Gezien ik om de dag train werd het nu toch echt hoog tijd om weer eens een training te gaan doen. De duurloop is de basis..dat zijn de woorden van mijn trainer. Zelf doe ik liever het snellere werk, zoals een intervaltraining of een heuveltraining. Een duurloop hoort er nu eenmaal bij, dus ging ik deze avond braaf voor een duurloop van vijf kilometer.

De bedoeling was eigenlijk om klokslag 19:30 de deur uit te gaan, maar net als met andere dingen, als ik ergens tegenop kijk dan stel ik het uit. Uiteindelijk ging ik om 19:45 de deur uit. Eerst rustig naar de dijk gewandeld en toen op de dijk een warming-up gedaan en om 19:58 startte ik bij hectometerpaaltje 231. Nog langzaam, want die fout maak ik nog geregeld bij een wedstrijd. Snel van start gaan en al moe zijn voordat ik bij de finish ben. Vaak ben ik al aardig moe na drie kilometer en dan moet ik nog twee kilometer!
 
Het was heerlijk rustig op de dijk. Afentoe een medehardloper, bijna altijd mannen, en dan weer eens een fietser. Hectometerpaaltje 240 kwam in de buurt, nog 100 meter en mijn eerste kilometer zat er al op. Op dat moment voelde ik me nog goed. Ik had mezelf voorgenomen om 2,5 km heen te lopen en dan weer om te draaien. Daar liep ik op een verlaten dijk met mijn MP3 speler bij mij. Heerlijk aan het genieten van de stilte en de natuur waarin ik een koe of schaap zag. Die ik als ze mijn richting op keken begroette met: hoi schaap of hoi koe.

Donderdag maar weer een intervaltraining doen!

Laatst heb ik het boekje: Ik loop dus ik besta gekocht met verschillende verhalen van bekende en onbekende lopers erin. Velen vertellen over hun duurloop. Wat zij dan allemaal meemaken of wat voor gesprekken zij in hun hoofd voeren tijdens het lopen. Zelf ben ik ook altijd druk bezig met verhalen in mijn hoofd of ik moedig mezelf aan: kom op Dian, kijk daar is paaltje 245 alweer, nog even en je hebt er twee kilometer op zitten. Nog even volhouden!

Uiteindelijk is mij die duurloop reuze meegevallen. Ik heb de vij kilometer in een tijd van 28 minuten gelopen. Toen ik klaar was met mijn loop kwam ik in tegengestelde richting een andere loper tegen. Uiteraard een man waar ik de dijk met een tevreden gevoel afliep begon hij wellicht net aan zijn duurloop.
 
Donderdag maar weer een intervaltraining doen! Heb nu alweer zin om te gaan trainen!
 
© Dian Oostijen – Druten