Van Bank tot Bank 2006

ImageOndanks de zinderende hitte waren op zaterdagavond 1 juli vele lopers richting Heerde (Gelderland) gekomen. De organisatie had natuurlijk nu ook het geluk dat ook het voetbalminded loperslegioen gewoon aan de start kon verschijnen. De organisatie van deze inmiddels 6e editie is ronduit perfect. Met een temperatuur van tegen de 30 graden (rond 19.00u!) had de organisatie om de 3 kilometer drankposten neergezet.

Het centrum van Heerde was gevuld met drankhekken om de toeschouwers op afstand te houden. Wellicht door de vele vrijwilligers vanuit Heerde zelf bleven de ruim 700 meter dranghekken verschoond van wilde supporters. Maar de hardlopers konden zo in ieder geval niet meer ontsnappen van het parcours.

De hoofdafstand was de 15km loop. Ver voor het lopersveld uit liep een jongen uit Afrika drie kwartier en een beetje. Heel snel dus. Van een echt gevecht voor de 1ste plaats was helaas niet echt sprake. In het achterveld en na de toppers des te meer. Slechts enkele lopers was het deze keer gegeven om onder de grens van het uur te blijven. Veel lopers waren zichtbaar opgelucht toen zij eindelijk vol trots de finish haalden.

Image

De organisatie had een schitterende route uitgezet. Hoewel de route volgens sommige lopers alleen maar omhoog ging. Echter vanuit een gezellige stadswijk ging het naar de polder. Vandaar via een snelwegovergang langs de zuurstofrijke bossen bij Epe en Heerde. Hoewel het zuurstofgehalte dit jaar door de temperatuur iets lager lag. Sommige lopers vonden het heerlijk om op de uitgestrekte wegen in de verte de iets snellere lotgenoten te zien die ook aan het ploeteren waren. Inhalen was een gedachte, maar dat is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt.

Image

Naast de 15km waren er ook afstanden voor de jeugd (1 km) en de allerkleinste. Voor de lopers die hun snelheid wilden testen was er een vijf kilometerloop. Ondanks of wellicht dankzij een fantastische sprint om nog op tijd bij de juiste startlocatie te komen was Ruud van de Wal onbedreigd de sterkste op de 5km.

Voor iedereen die zich afvraagt waar de naam Bank-tot-Bank loop vandaan komt: Het heeft niets te maken met de zit-sofa van thuis. Ook heeft het geen enkele relatie met de favoriete plek waar wij lopers na een duurloop graag naar toe verlangen. Nee, de naam is afkomstig van de sponsor. En tot plezier van deze sponsor wordt er gestart bij het hoofdkantoor en gelopen naar het filiaal in het Centrum.

© Redactie Loopkrant.nl