Afzien in Heerde

De finish wilde maar niet komenAl maanden van tevoren had ik mijn zinnen gezet op de Van-bank-tot-bank-loop in Heerde. Zaterdagavond 1 juli, zo vlak voor de vakantie, dat moest wel goed gaan. De gedachten gingen automatisch uit naar fraai zomerweer en een mooi parcours. Een mooie gelegenheid voor een Persoonlijk Record op de vijftien km, nu nog 1.24.30.

De werkelijkheid kwam aardig overeen met deze ‘voorbespiegelingen’. Alleen dat fraaie zomerweer was wel heel erg fraai. Bloedheet was het! Bijna 30 graden bij de start en nog 28 bij de finish. Ondanks de extra drinkposten bleek de warmte een te grote belemmering voor een Persoonlijk Record. Daarvoor duurde de wedstrijd net drie minuten te lang.

Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden. Vanaf de inschrijfplaats naar de start. Zo’n 500 meter bleek al een hele opgave! Toch gingen we (Fiona, Eugène en ik) vol goede moed van start. Eerst door het dorp en vervolgens richting Heerderstrand en De Dellen. Een prachtige route met redelijk veel schaduw.  Na vijf kilometer keurig op schema (28.00). Ook na tien kilometer zat het er nog altijd in, maar ging het al wat moeilijker (57.30). De problemen moesten toen nog komen en die kwamen ook!

Bloedheet was het!

Het leek wel of we alleen maar omhoog moesten, terwijl de werkelijkheid toch een stuk genuanceerder was. Toen eindelijk het bord ‘nog twee kilometer’ verscheen, dacht ik: ‘eitje’. Te vroeg gejuicht bleek even later, want de finish wilde maar niet komen. Uiteindelijk de streep gepasseerd in 1.27.28. Toch tevreden, want lopen onder extreme omstandigheden geeft het gevoel dat je een held bent.

En dat PR? Dat gaat er binnenkort aan.

En dat PR? Dat gaat er binnenkort aan. Zeker weten!

© Nemi van der Reest