Oostermaetloop 2017

Melchior_letteleOp 2 december 2017 heeft de tweede editie van de Oostermaetloop te Lettele plaatsgevonden met als organisator VV Lettele. De Oostermaetloop is de vierde wedstrijd van het Sallands Cross Circuit, een crossreeks van 10 unieke crossen in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 7 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

Het programma:

• 12.30 uur: 1 kilometer Kinderloop: kinderen tot en met 11 jaar
  • 12.45 uur: 2 kilometer Jeugdloop: jeugd tot en met 15 jaar
  • 13.15 uur: 5 kilometer
  • 14.00 uur: 10 kilometer.

Start en finish waren op het sportterrein van VV Lettele bij Kulturhus De Spil aan de Sportweg 1 te Lettele. Het voor 90 a 95 % onverharde parcours ging grotendeels over met veel blad bedekte bospaden door het door IJssellandschap beheerde jacht landgoed. De Oostermaet gelegen tussen de kernen Lettele, Okkenbroek en Bathem. Het traject kende een pittige passage van enige honderden meters welke ging over een zeer bochtig en smal bospad met veel wortels. Vanwege de regenval van de afgelopen weken waren diverse slecht begaanbare stukjes van het parcours aangepast.

Een zeer crosswaardig parcours met her en der wat blubberige passages. Met een temperatuur van rond het vriespunt voelde het guur aan.

Het hardloopspektakel werd vocaal begeleidt door speaker Henk Borgmeyer uit Dalfsen.

startLettelte

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won reeds 6 maal het klassement van het SCC in zijn leeftijdscategorie heren 40+ onderdeel korte cross. Van de Pol verscheen aan de start van 5,4 kilometer als losse loper buiten de competitie van het SCC om. Tijdens de race werd de Apeldoornse atleet op de voet gevolgd door categoriegenoot Bertil Krukkert uit Nijverdal. In de laatste kilometer lukte het Van de Pol om een klein gaatje te slaan. In de laatste ronde om een voetbalveld wist Krukkert aan te klampen. Van de Pol zette in de laatste honderd meter een tempoversnelling in die net genoeg was om Krukkert voor te blijven. Van de Pol werd eerste in de leeftijdscategorie heren 50+ in een geregistreerde eindtijd van 20.05. Krukkert tweede op slechts 1 seconde. Een spannende race met een miniem verschil op de finishmat.

Melchior_lettele

Lasse Wigemans uit Deventer won bij de heren de 5,4 kilometer overall In 18.05 en bij de dames won Tess Boekema uit Zwolle overall in 20.10. De 5,4 kilometer kende een opkomst van 220 deelnemers.