Rondje Ederveen 2017

prijs_Melchior_EderveenOp 10 juni 2017 heeft de zevende editie van de Atrium Rondje om Ederveen te Ederveen plaatsgevonden. Start en finish waren bij voetbalvereniging Advendo’57 aan de Schras 65 te Ederveen.Het parcours voer over asfalt, onverharde wat drassige paden en over het befaamde Dijkje. Een prachtig en afwisselend parcours door het buitengebied van Ederveen wat onder andere door park “ Roodselaar “ en natuurgebied De Schans. Met een temperatuur van circa 25 graden en een zonnetje voelde het klam en benauwd aan.

Het programma:

  • 13.30 uur: 1 kilometer Runnersworld kinderloop
  • 14.00 uur: 10 kilometer FIND-loop
  • 14.15 uur: 5 kilometer JOALPE loop.

De Slapersdijk alias “ het Dijkje “ is een onderdeel van de Grebbelinie wat in de 17de eeuw werd aangelegd om het dichtbevolkte Westen tegen de vijanden uit het Oosten te beschermen. De Grebbelinie loopt van de Rijn tot aan het IJsselmeer. Er staan veel forten en schansen in dit grensgebied tussen Veenendaal, Ederveen, Lunteren en Renswoude. Na de oorlog hebben deze militaire bolwerken zich ontpopt tot fraaie natuurgebieden.

Speaker van het Ederveense hardloopevenement was Frans Van Heerdt. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen op de 5 kilometer JOALPE loop. Er formeerde zich een vijfkoppige kopgroep met Van de Pol, Laurens Kersten uit Ede, Gert Jan Tichelaar uit Oldebroek en twee jonge senioren. Na ruim 1 kilometer versnelden Van de Pol en Kersten waardoor de rest moest lossen.  Om en om werd kopwerk verricht. In de vierde kilometer viel Kersten wat terug. Bij het ingaan van de laatste kilometer bedroeg het verschil slechts circa 5 meter. Op de Munnikendijk plaatste de inmiddels 50-jarige Apeldoorner eerst een korte versnelling om vervolgens,  met nog circa 500 meter voor de boeg, middels een temposprint als winnaar overall de finishen in een gerealiseerde eindtijd van 17.29. Kersten finishte 16 seconden hierachter.

Ederveen_Melchior

Bij de dames zegevierde Alida Hagen uit Ede overall in 21.58.

prijs_Melchior_Ederveen

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.atriumrondjeomederveen.nl