Ten Broeke Crossloop te Lemelerveld

Melchior_lemelerveldOp 22 januari 2017 heeft de 10de editie van de Ten Broeke Crossloop te Lemelerveld plaatsgevonden met als organisator Ten Broeke makelaardij en verzekeringen.Het betrof de twaalfde cross van het Sallands Cross Circuit, een serie van 15 crosslopen in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 8 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Er is een competitie voor de 10, 5 en 2,5 kilometer.

Het programma:

  • 12.45 uur: 500 meter Jeugdloop: kinderen t/m 8 jaar
  • 13.00 uur: 1000 meter Jeugdloop: kinderen 9 t/m 12 jaar
  • 13.15 uur: 2500 meter Jeugdloop: kinderen 13 t/m 15 jaar
  • 13.45 uur: 5000 meter
  • 14.40 uur: 10000 meter.

Start en finish waren op het Kroonplein in het centrum van Lemelerveld. Het parcours voer grotendeels over verharde wegen. Om aan de echte crossloper tegemoet te komen, was er sinds vorig jaar een extra groene lus opgenomen op het Heidepark. Dit traject van circa 1 kilometer voer over smalle bospaden met diverse korte klimmetjes en wat singletracks. Terwijl de aanloop en het eindstuk van de route supersnel zijn, een zompige bodem van het bochtige parcours op het recreatieterrein op het Heidepark kan er even flink inhakken.

Sneeuw, dat was de afgelopen weken een veelbesproken thema tijdens de wedstrijden in Heino, Heeten en Broekland. In een maand dat Overijssel toch maar even het dubbele aantal millimeters te verduren kreeg, hebben de ware crossliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het voelde koud en guur aan bij een temperatuur van rond het vriespunt. Speaker van het hardloopevenement was Henk Borgmeijer uit Dalfsen.

Melchior_inactie_lemelerveld2017

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn doet mee aan de competitie onderdeel korte cross. Van de Pol won eerder de korte crossen in Haarle, Marienheem, Laag Zuthem, Lettele, Nieuw Heeten, Hoonhorst en Heeten in de leeftijdsklasse H40+. In de eerste kilometer werd Van de Pol op voet gevolgd door klasseconcurrent Jean Seane uit Zwolle. De Apeldoornse atleet liep in de tweede kilometer wat weg maar na circa 2,5 kilometer in het Heidepark wist Seane weer bijna aan te klampen. Bij het verlaten van het Heidepark na 3,5 kilometer voerde Van de Pol zijn tempo wat op en sloeg een beslissend gat met Seane om uiteindelijk als vierde overall en eerste in zijn klasse masters 40+ te finishen in een geregistreerde eindtijd van 18.21. Seane finishde 10 seconden hierachter.

Melchior_lemelerveld

Met de  achtste klassezege werd Van de Pol de eindwinnaar in het klassement van het SCC H40+ onderdeel korte cross. Eerder pakte Van de Pol de winst in het klassement van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie H40+ onderdeel lange cross.

Gert Jan Roke uit Arrien won bij de heren overall in 16.56 en bij dames zegevierde Aline Kootstra uit Dalfsen overall in 19.23 op de korte cross. De korte cross kende een totale opkomst van 229 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.sallandscrosscircuit.nl