Kies-je-kado Oostermaetloop 2016

melchior_zwartepietOp 3 december 2016 heeft de Kies-je-kado Oostermaetloop te Lettele plaatsgevonden met als organisator VV Lettele. Het betrof de vierde cross van het Sallands Cross Circuit, een crossreeks van 15 unieke crossen in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 8 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

Deze editie 15 crossen in plaats van de gebruikelijke 11 vanwege het 15-jarig jubileum van het SCC. De Oostermaetloop is 1 van de 4 gastlopen die normaliter niet deel uitmaken van het SCC.

Het programma:

  • 12.30 uur: 1 kilometer Kinderloop: kinderen 4 t/m 8 jaar
  • 12.45 uur: 2 kilometer Jeugdloop: kinderen 9 t/m 15 jaar
  • 13.15 uur: 5 kilometer
  • 14.00 uur: 10 kilometer.

Start en finish waren op het terrein van Kulturhus De Spil aan de Sportweg 1 te Lettele. Het voor 90 a 95 % onverharde parcours voer grotendeels over veelal met blad bedekte bospaden door het door IJssellandschap beheerde jacht landgoed De Oostermaet gelegen tussen de kernen Lettele, Okkenbroek en Bathem. Het 5 kilometertraject kende een pittige passage van enkele honderden meters met een zwaar en bochtig bospad met veel wortels. Een zeer crosswaardig parcours en met een temperatuur van circa 5 graden, droog weer en een zonnetje waren de loopomstandigheden prima.

Tussen de kernen Lettele, Okkenbroek en Bathmen ligt het bijna 550 ha grote complex Oostermaet. Het gebied wordt gekenmerkt door de grote boskern van circa 285 In en om de boskern liggen landbouwgronden, die overwegend ten behoeve van de melkveehouderij worden gebruikt. Het gebied maakt deel uit van de Provinciale ecologische hoofdstructuur. De Slenk is een nieuw ontwikkeld natuurreservaat van ongeveer zeven ha groot en gelegen op landgoed ‘t Oostermaet. Het heeft sinds 1994 de status van natuurmonument.

Speaker van het hardloopevenement was Henk Borgmeijer uit Dalfsen.  Melchior van de Pol van  te Apeldoorn doet mee aan de competitie van het SCC onderdeel korte cross heren veteranen 40+.

melchior_zwartepiet

Van de Pol kon na circa 900 meter de koppositie overnemen van Michiel Broeksma uit Zwolle en verrichte het verdere kopwerk daarbij op de voet gevolgd door Wouter Vollenbroek uit Deventer. De onderlinge tweestrijd ontaarde circa 50 meter voor de finish mat in een door Van de Pol ingezette eindsprint. Vollenbroek won deze sprint welke haast op de finish werd beslist in het voordeel van de Deventenaar. Van de Pol finishte als tweede overall en eerste in zijn leeftijdsklasse heren masters 40+ in een geregistreerde eindtijd van 17.15. Het betekende de derde zege voor de Apeldoornse atleet in de competitie van het SCC. Eerder waren er triomfen in Haarle en Marienheem.

melchiorlettele

Vollenhove won bij de heren overal de 5 kilometer in 17.12 en bij de dames ging Savanna Wilmink uit Ommen er overall met de winst vandoor in 20.17.

De korte cross kende een opkomst van 236 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.sallandscrosscircuit.nl