Proefrondje Stroe te Stroe

stroeOp zaterdag 10 september 2016 heeft de derde editie van het Proefrondje Stroe te Stroe plaatsgevonden. Het hardloopevenement in en rond Stroe, waarbij er naast sportieve prestaties ook plaats was voor lekker eten, drinken en gezellige live muziek op het Stroese horecaplein bij Dorpshuis de Hofstee.
Het programma: 15.00 uur: 5 en 10 kilometer.

Start en finish waren op het Stroese horecaplein bij Dorpshuis de Hofstee.

Het vlakke parcours was nagenoeg geheelverhard en voer over geasfalteerde wegen door het dorp en buitengebied van Stroe. Na circa drie kilometer was er een passage van circa 300 meter over een landweg. Het traject was 5 kilometer lang welke de deelnemers aan de 10 kilometer tweemaal moesten overbruggen. Vooral in het open buitengebied voelde het benauwd en klam aan bij een temperatuur van circa 27 graden met een felle zon.

stroe

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’’34 te Apeldoorn verscheen aan start van de 10 kilometer. Vlak na de start formeerde zich een drietallige kopgroep met Van de Pol, Dik Kampert uit Barneveld en Marcel Alma uit Harskamp. Van de Pol verrichte het kopwerk en bepaalde het tempo op de voet gevolgd door de twee voorgenoemde atleten. Alma moest na circa 4 kilometer lossen. Van de Pol en Kampert klokten 18 minuten halverwege. In de zevende kilometer kon de Apeldoornse atleet middels een korte demarrage wegkomen bij Kampert. Deze kleine voorsprong kon Van de Pol in de drie resterende kilometers verder uitbouwen. Van de Pol won overall in een geregistreerde eindtijd van 36.18. Kampert werd tweede in 37.36.

Melchior_weer_winnaar

Bij de dames zegevierde Davitha van de Kuilen uit Kootwijkerbroek overall in 44.28 op de langste afstand.

Het hardloopevenement kende een totale opkomst van 203 deelnemers.