De tiende editie van Bunniks Mooiste

Melchior_in_bunninkLoopgroep Bunnik heeft op 3 september 2016 de tiende feestelijke editie van Bunniks Mooiste te Bunnik georganiseerd. Het voelde benauwd en broeierig aan bij een temperatuur van ruim 20 graden. De totale opkomst van het hardloopspektakel was 941 deelnemers.Het programma:

  • 17.00 uur: 1 kilometer Kidsrun
  • 17.15 uur: 2 kilometer Kidsrun.
  • 18.00 uur: 12 kilometer wedstrijdloop
  • 18.10 uur: 6 kilometer wedstrijdloop.

De gemeente Bunnik ligt nabij een knooppunt van spoorwegen en snelle verbindingen met de historische stad Utrecht. De Kromme Rijn stroomt door de drie kernen van de gemeente. Hoofdstad van de gemeente is de plaats Bunnik. In het westen van de gemeente liggen het landgoed Amelisweerd en de forten Rijnauwen en Vechten, beide ooit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Start en finish waren op het Dorpsplein in het centrum van Bunnik. Het grotendeels verharde parcours voer over asfaltwegen, onverharde landwegen en klinkers in het centrum. Na een aanloop van een paar honderd meter werd het prachtige buitengebied van Bunnik aangedaan. Na circa 4 kilometer werd het beboste buitengebied weer verlaten
om vervolgens over geasfalteerde fietstpaden en klinkers weer het start- en finishgebied te bereiken. Deelnemers aan de 12 kilometer moesten tweemaal deze mooie ronde overbruggen.

startBunnink
foto: Inge Wouterse en Maurice Ham

Direct na de start vormde zicheen kopgroep met AdSluijter uit Utrecht en Bernard Roelen uit Utrecht. Bij een drankpost rond het driekilometerpunt sloeg dit tweetal een gaatje wat Van de Pol niet kon dichten. Na ruim 7 kilometer passeerde Niels Bajet die de jacht opende op de kopgroep. Na circa 8 kilometer klampte Maarten van Vulpen uit Odijk klampte aan bij Van de Pol. De Apeldoornse atleet plaatste circa 300 meter voor de finish een forse versnelling om uiteindelijk als vierde overall te finishen in een geregistreerde eindtijd van 45.04. Het betekende een podiumpositie voor de gerealiseerde tweede positie in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Van de Pol kwam 15 seconden tekort voor de categoriezege.

Melchior_in_bunnink

foto: Inge Wouterse en Maurice Ham, voor meer klik hier.

Ad Sluijter won bij de heren de race overall in 43.28 en bij de dames zegevierde Simche Heringa uit Utrecht overall op de langste afstand in 51.50.

De 12 kilometer kende een opkomst van 262 deelnemers en de totale opkomst van het hardloopspektakel was 941 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen:http://www.bunniksmooiste.nl