De vierde Hoeve aan den Wegloop

Melchior_weer_winnaarSportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert dit jaar 6 keer de “Hoeve aan den Weg lopen”. Op 13 augustus 2016 werd de vierde Hoeve aan den Wegloop te Oude Willem georganiseerd. Het betrof de vierde editie uit een serie van zes prestatielopen/recreatielopen die sv Friesland al vele jaren organiseert.

Start en finish waren wederom vanaf de prachtige en gezellige camping Hoeve aan den Weg te Oude Willem.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won tijdens de tweede editie op 30 juli 2016 de 16,4 kilometer overall in 1.02.31. Van de Pol koos tijdens de vierde editie wederom voor de afstand 16,4 kilometer. De Apeldoornse atleet klokte bij doorkomst Van de eerste ronde circa 30.15 en moest vervolgens in de tweede ronde flink aan de bak om een naderende concurrent op afstand te houden. De afstand bleef in de tweede ronde circa 250 meter zodat Van de Pol voor de tweede keer de ruime 10 Engelse Mijlen op zijn naam schreef in 1.01.20. Menno Mud uit uit Tytsjerk werd tweede overall in
1.02.50.

Melchior_weer_winnaar

(bron foto: Sietske v.d.Bij uit Irnsum )

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.svfriesland.nl/index.php