Hardloop4daagse: tijd voor een nieuwe uitdaging?

20160516ZoefzoefMaandag 16 mei 2016. De Hardloop4daagse in Apeldoorn na vele jaren nog altijd berucht en geliefd onder vele hardlopers uit binnen- en buitenland. Wie wil nu niet vier dagen alleen maar bezig zijn met hobby nummer één? Vier dagen feest, samen met lopers die dezelfde afwijkende hobby hebben?

Dit jaar was de deelname aan de Hardloop4daagse zoals altijd overweldigend. Door het instellen van de limiet van de organisatie is en blijft het evenement kleinschalig en gezellig. Aangezien dit jaar de allerlaatste editie werd georganiseerd werd door iedere loper dit jaar extra genoten. Het recept van de hardloop4daagse is na 15 jaar nog altijd hetzelfde. Waarom een succesformule wijzigen waar lopers en organisatie samen veel plezier aan beleven? Zo kon er ook dit jaar weer gekozen worden uit:

  • 100 kilometer verdeeld over 6 etappes
  • 60 kilometer verdeeld over 4 etappes

En wie toch niet onder Pinksterverplichtingen met familie bij Ikea of andere oud Hollandse tradities uit kon, was er ook dit jaar weer de mogelijkheid om één etappe mee te lopen. Individueel of door middel van het ronselen van andere loopvrienden of vriendinnen door als estafetteteam in te schrijven.

20160516Lopers100km

Ook dit jaar werden de mooiste locaties van de Veluwe rondom Apeldoorn aangedaan. Sommige routes zijn gewoon zo mooi dat deze in 15 jaar nauwelijks zijn gewijzigd, andere routes zijn door agressief groeiend groen en hobby’s van boswachters noodgedwongen iets verlegd. Maar het unieke van de hardloop4daagse is natuurlijk de camping en perfectie en warmte waarmee dit evenement 15 jaar door alle vrijwilligers van AV Veluwe is georganiseerd.

Vaak was het warm, bijna te warm bij de hardloop4daagse. Dit jaar, 2015 was het eindelijk eens perfect hardloopweer. Maar de vocht en kou dit jaar maakten de hardlooptochten voor de campinggasten die overnachten in een tentje dan natuurlijk tot extra uitdaging.

Loopkrant redactielid Fiona was dit jaar present op etappe 2, de tocht over Het Leesten van ruim 20 kilometer. Kijken naar de hardloop4daagse en de lopers aanmoedigen is altijd leuk. Bijna ieder jaar stonden wij langs de kant om te kijken welke lopers de uitdaging over 60 of 100 kilometer nu weer aangingen. En bijna ieder jaar zagen wij toch weer veel bekende gezichten. Zou het toch verslavend zijn, dit evenement?

20160516Wanda

De winnaar van editie 2016, de allerlaatste editie, werd Zac Freudenburg en bij de dames Irene Kalter. Dat deze toppers hard kunnen lopen over de Veluwe was al bekend gezien de enorme voorsprong in eerdere edities. Een knappe tweede plaats dit jaar ging dit jaar naar Ruud van der Wal, de lange afstandsheld van Apeldoorn van AV’34.

Geniet nog na van wat foto’s van etappe 1 en etappe 2.

Gelukkig staan alle routes nog wel even online, dus voor de verslaafde hardliefhebbers kan er in 2017 toch nog worden gelopen. Dan is het echter wel heel erg stil onderweg. De warmte van de organisatie en alle vrijwilligers is foetsie…….maar zeg nooit nooit. Om de 15 jaar schijnen tradities weer te herleven.

Hardloop4daagse, we gaan je missen!”

20160516DikkeDuim

© Redactie Loopkrant