Vital Centre 10 Mijl van Raalte 2016

Melchior_Salzbergen2_smallOp 13 mei 2016 heeft de Vital Centre 10 Mijl van Raalte te Raalte plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Salland. Het betrof een geheel verhard asfaltparcours welke voer door het open buitengebied van  Raalte waarbij stevige tegenwind moest worden getrotseerd. Het was benauwd en broeierig weer.

Naast de Kidsrun, Jeugdloop, 5km, 10km en 10EM was er de Bagatelle Bedrijvenloop waarbij een bedrijf een team van drie of vier  lopers kon laten uitkomen op de 5 kilometer. Een team mocht uit een mix van mannen en vrouwen bestaan. Er werd een correctie van 17 % toegepast op de tijden van de vrouwen om de tijden van de vrouwen gelijk te trekken aan de tijden van de mannen. Middels deze compensatiefactor konden de vrouwen de uitdaging aangaan om de snelste tijden van de mannen te verslaan.

Start en finish waren bij het Vital Centre aan de Hammerweg 8b te Raalte. Speaker van het hardloopevenement was Herman Weening.

start2

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn werd in 2015, 2013 en 2012 respectievelijk eerste, tweede en eerste in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in respectievelijk 17.26, 17.22 en 17.16. In editie van 2016 verscheen Van de Pol wederom  aan de start van de 5 kilometer individueel en in teamverband met businessteam Run2DayDeventer bestaande uit de atleten Van de Pol, Patrick Bos, Age Bos en atlete Shehr de Zwager. In 2015 werd het business damesteam en business herenteam  respectievelijk eerste en tweede in het Bageatelle bedrijvenklassement.

In de editie van 2016 wist Van de Pol een derde positie in zijn leeftijdsklasse heren masters 40+ in een geregistreerde eindtijd van 18.00 te bewerkstelligen. De Apeldoornse atleet en teamgenoot Patrick Bos werden in de tweede ronde met nog een paar atleten gehinderd door een tweetal tractoren die vanuit een eiland het parcours op denderden en tegen de lopers in een zand- en stofverstuiving veroorzaakten. Het gevolg was stilstaan, uitwijken en last van de ogen door de stof en daardoor tevens slecht zicht. Het heeft waarschijnlijk de winst in het bedrijvenklassement gekost aangezien het verschil met winnaar Vital Centre miniem was en zij deze hinder niet ondervonden aangezien dit team, bestaande uit drie dames, pas na circa 4 a 5 minuten het oponthoud passeerden.

Team Run2DayDeventer werd tweede in het Bagatelle bedrijvenklassement. Van de Pol was redelijk tevreden met de twee podiumplekken alhoewel deze avond meer mogelijk was geweest. Danny Koppelman uit Hoge Hexel won bij de heren de 5 kilometer overall in 15.57 en bij de dames pakte Fanos Tekle uit Opmeer overal de eindzege in 17.10. De 5 kilometer kende een opkomst van 191 deelnemers.