Trappenbergloop 2016: met echte klim en blubber!

DetrapOp 6 maart 2016 heeft de Trappenbergloop te Huizen plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Zuidwal uit Huizen. Dit jaar met een nieuw parcours van 10620 meter met drie ronden van 3540 meter. Veel blubber, modder, water en glijwerk. En veel klimwerk waaronder die van de 23,2 meter hoge Trappenberg.

Ofwel:Zeer zware omstandigheden. Maar een  mooie klimcross met perfecte organisatie!

Het programma:

  • 11.00 uur: 1150 meter Jeugdloop: kids 6 t/m 10 jaar
  • 11.15 uur: 2300 meter Jeugdloop: kids 11 t/m 15 jaar
  • 11.45 uur: 2500 of 5000 of 7500 meter Trappenbergloop Kort
  • 13.00 uur: 10620 meter Trappenbergloop Lang.

Start en finish waren achter Mytylschool “ De Trappenberg “ aan de Crailoseweg 116A te
Huizen.

Het volledig onverharde parcours over een lengte van 3540 meter voer over bos- en wandelpaden met vele drassige en modderige passages. Er waren vele beklimmingen waaronder die van de steile Trapjesberg. Een pittige klimcross welke dit jaar onder zware omstandigheden werd gehouden. Deelnemers aan de 10,62 kilometer moesten drie maal dit zware traject overbruggen.

De Trapjesberg of Trappenberg is een opgeworpen heuvel in het Gooi in de provincie Noord-Holland. De heuvel ligt in de gemeente Huizen in de bossen ten westen van de Tafelbergheide en is 23,2 meter hoog. Op de top van de heuvel bevindt zich een zitplaats rondom een vuurplaats. De heuvel ligt in een gebied met meerdere tafelbergen welke een typische conische vorm met afgeplatte top hebben. Andere heuvels in het gebied zijn de Woensberg, Tafelberg, Sijsjesberg, Eukenberg en de Aalberg.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start Van de 10,62 kilometer lange cross. Na een zware race met overbrugging van vele
hoogte meesters wist Van de Pol een podiumpositie te bewerkstelligen. De Apeldoornse master atleet werd derde in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 45+ in een gerealiseerde eindtijd van 39.40. Het betekende tevens een negende positie overall in een veld met 219 deelnemers.

start

Erik Kallenberg van GAC Hilversum won bij de heren de lange cross overall in 36.27 en bij de dames pakte Marijke de Visser van Phoenix overall de winst in 39.30.

MelchiorHuizen

© Melchior vd Pol