Editie 35 Oudejaars Crossloop Vorden

melchiorvordenOp 30 december 2015 heeft de 35ste editie van de Oudejaars Crossloop te Vorden plaatsgevonden met als organisator de stichting Oudejaars Crossloop Vorden met ondersteuning van Runners-Vorden. Nog eenmaal de kans om de loopschoenen aan te trekken. 

Sportief het jaar afsluiten en genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. Afwisselende routes over smalle bospaden door natuurgebied het Grote Veld. Het is niet voor niets dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek.

Het programma:

  • 12.45 uur: 1100 meter Kidscross: kinderen 4 t/m 12 jaar
  • 13.30 uur: 15 kilometer
  • 13.40 uur: 10 kilometer
  • 13.50 uur: 5 kilometer.

Start en finish waren bij voetbalvereniging Vorden op het gemeentelijk sportveld aan de Oude Zutphenseweg 11 te Vorden.

melchoirvorden2

Het voor circa 95 % onverharde parcours was gelegen in de nabijheid van sportpark ’t Grote Veld van de voetbalvereniging Vorden. Het voer door het mooie natuurgebied het Grote Veld over fraaie bos- en zandpaden. Vele gedeelten van het boscrossparcours waren glad en glibberig en men diende alert en voorzichtig te lopen. Het betrof een zeer bochtig parcours met vele klimmetjes en singletracks. Een zeer pittig parcours voor de ware crossliefhebber. De weersomstandigheden waren prima. Circa 10 graden,
droog weer en een zonnetje.

Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn werd in 2013 tweede overall en tweede in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ op de 15 kilometer  in een eindtijd van 59.14. Van de Pol besloot het jaar 2015 sportief af te sluiten en verscheen aan de start van de 15 kilometer lange cross. Het betekende de 49ste wedstrijd in 2015 voor de 48-jarige Apeldoornse atleet.

melchiorvorden

In een geregistreerde eindtijd van 58.26 finishde Van de Pol als zesde overall en eerste veteraan op de 15 kilometer lange cross. Gezien de zwaarte van het crossparcours was Van de Pol tevreden met de geflatteerde eindtijd en klassering en sloot hiermee het wedstrijdhardloopseizoen af.

Remi Rondeel van Argo won overall de 15 kilometer bij de heren in 53.49 en bij de dames zegevierde Lisa te Molder van AVA’70 overall in 1.04.48 op de langste afstand.

De organisatie had besloten het geld dat na de crossloop overbleef te doneren aan de stichting Kanjers voor Kanjers. Deze stichting steunt lokale projecten in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. De stchting geeft donaties aan kleinschalige, regionale projecten, die het welzijn van minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen ondersteunen. Het hardloopevenement trok dit jaar in totaal 661 deelnemers.

© Melchior vd Pol – Apeldoorn