Sallands Crosscircuit: plezier, strijd en afzien!

20140603MelchiorfinishOp 18 januari 2015 heeft de laatste wedstrijd van het 13de Sallandse Crosscircuit plaatsgevonden. Laatste wedstrijd was deze keer de Schalmloop te Mariënheem. Sommige lopers zijn blij één wedstrijd van het circuit mee te doen, sommige lopers vinden het zo leuk en lopen gewoon alle wedstrijden van de reeks. Wie een wedstrijd wil winnen zal heel hard moeten lopen. Maar wie de competitie wil winnen heeft bijzondere kwaliteiten nodig!

Het Sallands Crosscircuit is een competitie die bestaat uit 11 wedstrijden in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 7 wedstrijden dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Dit jaar was de competitie georganiseerd voor de afstanden 2,5 kilometer, 5 kilometer korte cross en 10 kilometer lange cross.

De serie bestond dit jaar uit de volgende wedstrijden:

  1. Echte Bakker Jorink Crossloop (Raalte)
  2. Haarlerbergloop (Haarle)
  3. AV Salland Crossloop (Raalte)
  4. Ten Broeke Crossloop (Lemelerveld)
  5. Den Alerdinckloop (Laag Zuthem)
  6. COOP Crossloop (Luttenberg)
  7. De Belte Kerstcrossloop (Nieuw-Heeten)
  8. Veldloop VV Heino (Heino)
  9. Midwintercross (Heeten)
  10. Raalte Plaza JSC Crossloop (Broekland)
  11. Schalmloop  (Mariënheem)

Een geweldige lijst wedstrijden georganiseerd in het sportieve Oosten van het land.

Een wedstrijd willen winnen is vaak al erg moeilijk, een competitie willen en kunnen winnen is niet alleen een geweldige uitdaging, maar vereist dat alles klopt. Blijf je alle wedstrijden heel? Lukt het om iedere wedstrijd weer even sterk aan de start te staan? En welke tactiek moet je volgen om na 11 wedstrijden op het podium te komen?

Melchior van de Pol (av’34) uit Apeldoorn heeft een bijzonder talent voor winnen. Naast heel hard lopen, is namelijk meer nodig. Kennis van parcours en wedstrijden, kennis van het circuitreglement en een op winnen afgestemd trainingsplan. Volgens de regels is deelname aan minimaal 7 wedstrijden noodzakelijk om mee te strijden voor de circuit winst.

Melchior deed mee aan 7 wedstrijden afstand korte cross en wist deze allen winnend te beëindigen in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40 tot en met 49 jaar. Overwinningen waren er in Raalte (2x), Laag Zuthem, Ommen, Nieuw Heeten, Heino en Heeten. Een schitterende reeks!

20141004MelchiorKlim
Melchior van de Pol (zomer 2014)

Van de Pol werd hierdoor voor de tweede keer achtereen winnaar van het eindklassement van de 5 kilometer in zijn leeftijdsklasse en kan daarom heel erg tevreden terugblikken op zijn deelname aan het  Sallands Cross Circuit 2014-2015.

Het Sallands Cross Circuit is een enorm succes. Aan de 13de Sallands Crosscircuit deden dit keer maar liefst 7783 deelnemers mee. Hardlopen in het Oosten leeft. Crossen en lopen door los zand, heuvels, kou, regen en sneeuw: veel lopers vinden het schitterend om de uitdaging in één of meerdere wedstrijden met zichzelf of tegen anderen aan te gaan.

HaarlebergLoopWat Melchior van de Pol de komende maanden tot de 14de editie gaat doen hebben we hem nog niet gevraagd. Wellicht een zomercompetitie van wedstrijdjes om vast in vorm te komen voor de start van de nieuwe reeks. Maar ongetwijfeld eerst nagenieten van deze mooie winst.

Eindklassement Sallands Cross Circuit
Eindklassement Sallands Cross Circuit (Klik voor groter formaat)

Redactie Loopkrant