Bekocht

20141116BekochtWanneer ik iets heb gekocht dat later ergens anders veel goedkoper blijkt te zijn voel ik me bekocht. Dat gevoel heb ik de laatste maanden bij wedstrijden. Mijn geest en lichaam leveren het uiterste en de opbrengst voelt bedroevend. Het is net als bij de euro en de gulden, alles kost 2.2 maal zoveel. Iedereen zegt:”wees blij dat je dit nog kunt”. Maar ik wil altijd meer.

Daarentegen kan ik wel vrolijk van worden als iemand anders nog veel meer betaald voor iets. Neem nu, laten we eens een fictieve naam verzinnen, Angelique. Haar grote droom is onder de 25 minuten op de 5km. Als test loopt ze een 3km in 14.36 dus haar doel is reëel. Na deze test is ze echter compleet munt. De bevalling ging destijds makkelijker. Maar ze is blij en geniet en ik met haar. De bakens zijn succesvol verzet.

20141116BekochtBaan

Dat is dus wat ik wil: genieten niet lijden. Volgend jaar loop ik mijn 2000e wedstrijd wanneer het lichaam het toestaat en daarna gaat het roer om. Er moet worden genoten. Overal waar Angelique wil pieken ben ik ook als haas. Samen voeren we de strijd tegen de klok en genieten we als we die strijd gewonnen hebben.

Nu ligt het gevaar op de loer dat Angelique een Lotte wordt, of erger nog een Linda. Gelukkig komen er steeds weer nieuwe Angeliques met allemaal hun eigen droom. Nee, vervelen doe ik me voorlopig niet. Tot die tijd de hand op de knip.

© Rinus Groen – Apeldoorn