Strijdend finishen in Wijster

20141004MelchiorStrijdOp 4 oktober 2014, Dierendag, organiseerde Loopgroep Beilen haar Otterberg-Blinkerdloop. Een mooie dag om mezelf te verwennen met een pittig trailachtig parcours! Het betrof vandaag een route over bergachtig terrein wat deels over asfalt- en schelpenpaden, gras-, weiland- en grindpaden voer en zeer bochtig was.

Twee keer moest de circa 40 meter hoge VAM-berg worden beklommen over een lengte van circa 250 meter met stijgingspercentages van circa 20% en tweemaal een passage met betonnen stapstenen over een beekje. Derhalve een zeer zwaar cross- en trailachtig parcours met twee steile beklimmingen. Met een temperatuur van circa 22 graden voelde het warm en benauwd aan.

20141004MelchiorKlim

Als lid van AV’34 uit Apeldoorn verscheen ik aan de start van de 10 kilometer. Gert-Jan Stevens en Joost Hindrix vormden na enige honderden meters een kopgroepje gevolgd door mijzelf met vlak daarachter Reinder de Jonge uit Assen. Aan het einde van de eerste ronde liep ik verkeerd en de circa 150 meter voorsprong op Reinder De Jonge veranderde bij terugkomst op het juiste parcours in een circa 150 meter achterstand op Reinder. Ook de daarachter liggende kopgroep waarop ik voorheen circa 300 meter voorsprong had, zat na het verkeerd lopen ineens pal achter me.

Het lukte om weg te lopen bij deze groep, maar Reinder kon niet meer bijgehaald worden. Uiteindelijk finishte ikzelf toch nog als eerste in mijn leeftijdscategorie (heren masters 40+) in een wat geflatteerde eindtijd van 38.13 en werd hiermee vierde overall. Bij de dames zegevierde Mireille Baart van Pallas’67 de langste afstand in 38.55.

20141004Melchior

Al met al weer een plek op het podium in het gele shirt van mijn trouwe sponsor.

© Melchior van de Pol – Apeldoorn