Heilse Mupkes

20140526MupkesKleinWat zijn nou weer Heilse Mupkes zullen jullie denken? Het is geen snoepje, hoewel ze om op te vreten zijn. Nee, het is een nieuw loopgroepje waarmee ik 1 jaar geleden mee gestart ben. En Heilse betekend niets minder dan Hedelse snoepjes. Inderdaad ze komen uit Hedel e.o.

1 jaar geleden begonnen met hardlopen via mijn startersclinic en zoals verwacht heb ik ze geïnfecteerd met het hardloopvirus waar nog steeds geen remedie voor is. Gelukkig maar. Je kunt beter hier mee besmet zijn dan met een of andere enge ziekte. En een lol dat ze/we hebben. Elke woensdagavond word er getraind onder mijn leiding en op zondagmorgen lopen ze op een schema van me. En ze gaan met sprongen vooruit. En natuurlijk is er elke training veel plezier, daar zorg ik wel voor.

Dit jaar liepen ze voor de 1e keer mee met een grote wedstrijd de Vestingloop in de geweldige mooie stad ’s-Hertogenbosch. En nog wel de 10 km en 1 iemand de 5 km. Er was er eentje bij die vorig jaar per abuis op de Bossche parade belandde waar net editie 2013 van de Vestingloop gaande was. Zij vond dat zo mooi, maar had nooit verwacht dat ze er 1 jaar later zelf aan zou mee doen. Geweldig toch!

20140526Mupkeswave

En natuurlijk: het was mooi weer op de dag zelf. En dan worden de gezichten toch wat wit (gek eigenlijk) maar na een rustige start ging het helemaal geweldig. Onderweg zorgde ik wel dat er voldoende handen op elkaar kwamen voor de dames en er zelfs de wave werd ingezet voor ze. En toen ze eenmaal de oude Sint Jan in het vizier kregen, wisten ze dat het bijna voorbij zou zijn en ze de 10 km gingen volbrengen.

Na afloop werd er op het terras toch maar niet over gegaan op B en B. Oftewel Bossche bollen en bier, want dat was toch net iets te zwaar voor de maag. Maar veel bewondering voor deze kanjers DE HEILSE MUPKES.

20140526MupkesGroep

© Wim van de Griendt