Bosloop Harderwijk: op de foto met de Koning

20140427KoningZondag 27 april 2014 De officiële verjaardag van onze Koning. Vanuit traditie staan we ieder jaar aan de start van een Koninginnedagloop. Dit jaar zou dit de eerste editie van een Koningsloop zijn. Spannend, hoe anders zou dit zijn? Ondanks dat onze Willem zijn Oranjefeest dit jaar met heel Nederland een dag eerder viert, houden wij de echte datum aan. Op dus naar Harderwijk!

Jarenlang op een rij organiseert AV Athlos de Bosloopcompetitie. Voor ons was het alweer 9 jaar geleden dat we aan de start verschenen, maar de organisatie bleek nog altijd op-en-top te zijn. Niets veranderd in al die jaren. Behalve onze snelheid wellicht, maar daar moesten we nog achter komen vandaag! Met bijna 200 deelnemers in het drassige gras bleek dat deze bosloop nog steeds een goede aanvulling is in de wedstrijdagenda. Iedere laatste zondag van de maand kan je als sporter deelnemen aan de 5km, 10km of 15km.

20140427Regenbui

Tijdens de wintermaanden een schitterende mogelijkheid om iedere maand je conditie te testen, want het parcours is iedere keer dezelfde ronde van 5 kilometer. De weersomstandigheden kan het parcours echter flink verzwaren. En de regen ging deze zondag flink te keer in de bossen van Harderwijk wat zorgde voor flinke plassen en een drassig grasveld.

20140427Nr120

In totaal keuze uit zeven wedstrijden in de Bosloopcompetitie. Loop je zes van de zeven boslopen mee dan ding je zelfs mee voor de hoofdprijs van de competitie. Als we naar de uitslagenlijsten kijken zien we overigens niet alleen dat de tijden steeds scherper worden iedere maand, maar met name dat een groot deel van de deelnemers enthousiast iedere laatste zondag van de maand klaar staan bij atletiekterrein de Strokel. Vandaag de laatste van seizoen 2013-2014 en bij de dames was er een spannende strijd tot op de laatste meter!

20140427Finishstreep

Waar kom je een inschrijfbedrag van 2,50 euro nog tegen voor een hardloopwedstrijd anno 2014? En dan ook nog een verloting van prijzen op startnummer na afloop van de gelopen wedstrijd. Is lopen je passie en wil je eens kennismaken met hardlopen in het bos?  Dan is de bosloop in Harderwijk een mooie eerste stap. Strijden tegen de klok mag, maar is zeker niet verplicht.

20140427Recreant

De vele vrijwilligers van AV Athlos juichen voor iedere deelnemer even hard en de dames en heren bij de finish leidden vandaag iedereen Koninklijk binnen! En als je extra geluk hebt maakte deze dag huisfotograaf Jack Koning, in het bezit van een koninklijk lintje sinds dit weekend, een schitterende foto van je!

© Redactie Loopkrant