ColorRun, wat een onzin!

20130806ColorrunRoseEen evenement zonder tijdsregistratie, dat kun je niet serieus nemen. Trouwens, zo’n ColorRun is dat niet meer iets voor jonge meisjes dan geoefende hardlopers? En al die kleurstof, lekker voor het milieu… Nee, niets voor mij. Geen enkele behoefte om daar aan mee te doen, dit hadden we best in Amerika mogen laten.

Totdat mijn dochter (12) de eerste filmpjes op tv zag en spontaan meldde dat het haar wel leuk om mee te doen. Ze had notabene nooit eerder hardgelopen maar dit vond ze wel wat. Of 5 kilometer haalbaar voor haar was. Met training wel, zei ik nog. O.k., zullen we dat samen doen dan? Met deze nieuwe context leek het opeens wel wat. Het ging niet langer om een PR in en wedstrijd maar om fun samen met mijn dochter. En dat sprak mij wel aan. Altijd in om wat leuks te doen met een van mijn kids.

Op een zaterdagochtend in de aanslag dus om startbewijzen te bemachtigen. Dat kostte 20 minuten maar gelukt. Vervolgens 7 weken lang getraind volgens een schema van 0 naar 5 kilometer. Elke training samen gelopen en wat een held van een dochter: geen enkele keer gezucht of gesteund, altijd doorzetten en afmaken. Meestal ‘s avonds, een enkele keer ‘s morgens vroeg en ook tijdens de tropische zomerdagen. Tot we in de week voor het event de 5 kilometer haalden, tot grote verrassing van mijn dochter. Ready!! En toen was het zo ver: samen met een zenuwachtige dochter op naar Utrecht. Netjes op tijd op het terrein, voorzien van de officiele shirts, tattoos en zonnebrillen. Vooraf opwarmen met goede muziek, en een dochter die nog wat afwachtend keek en liever wilde gaan lopen dan dansen. Gelukkig worden haar gebeden verhoord en starten we bij een van de eerste groepen.

20130806ColorrunColse

We starten snel, zoals de meeste lopers. Onderweg worden mijn vooroordelen bevestigd. Het heeft inderdaad weinig met hardlopen te maken. Meer dan de helft van de deelnemers wandelt al binnen de 1e kilometer. Maar de sfeer zit er goed in en bij de kleurstations doet de kleurstof de energie opleven. Een feestje van 5 kilometer lang. Dochterlief houdt het prima vol. Zelfs een val over een dranghek deert haar niet en ze rent gewoon door. Een verdiende high five bij de finish en op naar de countdown. De eerste keer samen, en dan nog maar een keer om even te filmen. Dit keer wordt er wel gedanst. Een top afsluiting van een heerlijk feestje. Anders dan gebruikelijk, inderdaad, maar top om samen te doen. We hebben lol gehad, en ik ben blij dat ik mijn mening op tijd herzien heb Als je de kans hebt om een keer mee te doen, zeker doen! Strak georganiseerd, van aanmelding tot logistiek en super muzikale entourage. Inderdaad de happiest 5K on the planet!

20130806Colorrun

© Roy van den Anker