Swaffelen

20121110RinusBuikOp de zaterdagochtend training is er altijd ruimte voor gymnastiek. Geen onderdeel van het lichaam komt niet aan de beurt. Terwijl één van de getrainden achter mij een plas ging doen riep de trainster, terwijl zijn kleine cirkels met haar armen begon te maken, zwaai maar rond met kleine cirkels. Er klonk een licht gegrom uit de richting van de plasser. OK, en nu grote cirkels was de volgende opdracht. Terwijl er geen regen was voorspeld voelde ik enkele druppels op mijn neerdalen. Houdt vol moedigde zij ons aan. Het gegrom werd harder achter mij. En laat maar ontspannen hangen en schud maar los eindigde de oefening. Na een opluchtende zucht gelaten te hebben sloot de plasser zich weer bij ons aan. Net op tijd want nu moest hij op één been gaan staan en met zijn enkel draaien in de lucht. Stel je voor.

© Rinus Groen – Apeldoorn