4 kleine negertjes

20130629LoopmaatjesElke zondagochtend trainen we met een groepje in het Woudhuizerbos in Apeldoorn. Om de 100m staan er streepjes en aan mij de eer om er iets creatiefs mee te doen. Dat kun je aan mij wel overlaten. Deze zondag deden we 200m in 50 seconden met 200m herstel, daarna 1 seconde sneller etc. net zo lang tot niemand het meer aankon.

Usain Bolt deed niet mee en de gemiddelde leeftijd van de 4 gladiatoren was 52, dus lang kon de training niet duren. Bij 38 seconden hield ik het voor gezien. Na 38 haakte loopmakker Jan Hollak af. Cees Kraaijeveld en Jeremy Eilander bleven over. Jeremy Eilander had de avond ervoor de Bank tot bank gelopen en Cees had alle festiviteiten rond zijn Nederlandse titel 5000m bij de masters de draad net weer opgepakt. Bij 33 werd er een vredespact getekend en konden we huiswaarts.

20130629RinusMaatjes

Ik vroeg aan Cees hoe hij de training had gevonden. Die Oost Duitse trainingen wennen nooit was zijn antwoord. Onderweg had ik een flinke buizerd zien zitten dus na afloop snel met de camera terug, maar meer dan een vrouwtjes Kraaij was er niet te bewonderen.

© Rinus Groen – Apeldoorn