Zwientje tikken

20130314ZwientjeTikken2 mannen, laten we ze Wim en Leo noemen, waarmee ik tussen de middag train liepen vorige week een 1500m met/tegen elkaar. Ik had gevraagd om volle bak te lopen en de tijden na afloop aan mij door te geven zodat ik een gericht schema kon maken. Achteraf hadden ze samen gelopen en geen tijd opgenomen.

Leo had veel harder gekund, naar eigen zeggen, maar was bij Wim gebleven vanwege samen uit, samen thuis. Wim had een andere mening.

Deze week kregen ze lik van stuk. Wim moest 1000m volle bak lopen en Leo mocht zelf beslissen hoe ver hij hem kon laten gaan om vervolgens toch het gaatje nog dicht te kunnen lopen. Wim was geprikkeld vanwege de 1500m en knalde volle bak weg, Leo dacht de klus wel even te klaren en liet Wim 20 seconden gaan, maar kwam nooit in de buurt van Wim 3.45 om 3.42.

20130314Zwientje

Met de kennis van de eerste 1000m mochten ze nog een herkansing, Wim gooide er nog een schepje bovenop en Leo redde het weer niet 3.35 om 3.33.

Zo zie je maar: de juiste prikkel en er wordt stevig getraind.

© Rinus Groen – Apeldoorn